ImageAz Országos Rádió- és Televízió Testület írásban figyelmeztette a Rádió 1-et. Szóvivõjük szerint a hálózatos rádiónak legalább 4 óra helyi mûsort kellene sugározni frekvenciáin, de mint megállapították, a Rádió 1 helyi mûsorainak (naponta 10-14 óra idõintervallumban) egyáltalán nincs helyi jellege.
 
Vékony Éva, az ORTT szóvivõjének elmondása szerint a hálózatba kapcsolódó mûsorszolgáltatóknak vállalniuk kell, hogy napi legalább négy órában a helyi frekvenciák stúdiói vételkörzetük lakosságának sugároznak – saját arculatuknak megfelelõ – mûsort. Az ORTT a vizsgált esetekben arra a megállapításra jutott, hogy a „saját” produkció „olyan csekély mértékben tért el a hálózatos mûsortól, hogy megállapítható, a hálózatba kapcsolódott rádió nem teljesítette a mûsorszolgáltatási szerzõdésben vállaltakat”, ezzel pedig megsértette a médiatörvényt.
 

Az egy-egy békéscsabai, debreceni, egri, gyõri, komlói, orosházi, pécsi, székesfehérvári, sárbogárdi, veszprémi eset kapcsán a médiahatóság a legenyhébb szankciót rótta ki: felszólította az érintett mûsorszolgáltatókat a sérelmezett magatartás megszüntetésére – tudatta.

 

A közlemény nem tartalmazta, hogy a Testület szerint egy aktuális könnyûzenei slágereket sugárzó zenei adónak pontosan milyen saját arculatának megfelelõ helyi mûsort kellene sugároznia.
 
(Radioweb összeállítás)