300 millióval támogatták a helyi médiumokat, tovább szól ideiglenesen a Tilos és a Mária Rádió. 

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 21 helyi hír- és magazinműsor egy éven át tartó támogatásáról, illetve 31 közösségi médiaszolgáltató működési és üzemeltetési költségeihez történő, szintén egy éven át tartó hozzájárulásokról döntött legutóbbi, hétfői ülésén a Magyar Média Mecenatúra program keretében. Ideiglenes szerződések megkötésével a lejáró jogosultságon túl is szólhat a Tilos és a Mária Rádió FM4 Rádió Kft. által üzemeltett hálózata, emellett 14 helyi és körzeti tévé is meghosszabbíthatja szerződéseit a 2017 végén esedékes digitális átállásukig. 
A Médiatanács a helyi és körzeti tévék állandó műsorainak éves támogatását célzó idei pályázatának harmadik fordulójában ezúttal hét helyi hírműsor 67,5 millió forint értékben, nyolc közéleti magazin 23,2 millió forint értékben és hat kulturális magazin 11,6 millió forint értékben jut 12 havi költségtérítéshez. Támogatott műsor lett a bajai, az érdi, a győri, a kiskunhalasi, a pécsi, a szekszárdi és a szentendrei központú televízió hírműsora; a derecskei, a dunaharaszti, a gödöllői, a jászberényi, a kőszegi, a putnoki, a miskolci és a püspökladányi helyi televízió közéleti magazinja; valamint a budai Hegyvidék televízió, a budapesti hatoscsatorna, a gyöngyösi, a mezőtúri, az ózdi és a szigetszentmiklósi tévé kulturális magazinja. 
A Médiatanács döntött a közösségi médiaszolgáltatók jövő évi fenntartási költségeinek támogatására kiírt első forduló pályázatairól: húsz közösségi televízió 133,7 millió forint, tíz közösségi rádió 52,9 millió forint és egy kisközösségi rádió 4,8 millió forint támogatásban részesül. A sikeres fővárosi televíziós pályázók között található a budapesti City TV, a hatoscsatorna, a Hegyvidék és a Rákosmente TV; a vidéki televíziók közül a bólyi, az esztergomi, az érdi, a füzesbonyi, a mórahalmi, a pomázi, a soltvadkerti, a szarvasi, a szekszárdi, a szentesi, a szentgáli, a tahitótfalui, a tatabányai, a tótvázsonyi, a túrkevei és a vecsési székhelyű televízió jutott pénzügyi forráshoz. A rádiók között Budapesten a 90.9 Jazzy Rádió, az Inforádió és a Klasszik Rádió, vidéken a Sárrét Rádió, a Lánchíd Rádió, a Szent István Rádió és a Magyar Katolikus Rádió több körzete, valamint kisközösségiként a Rádió Törökszentmiklós nyert támogatást a pályázaton.

Tovább szólhat a Tilos és a Mária Rádió
Ezúttal 14 szolgáltató médiaszolgáltatási szerződése jár le idén december 31-i határidővel, de azokat 2017. december 31-ére módosítják, hogy a szolgáltatás folytonosságát biztosítsák a helyi és körzeti televíziók esetében a digitális átállásuk törvényben megszabott határidő bekövetkeztéig. Ennek értelmében a Médiatanács ideiglenes hatósági szerződést köt a ceglédi, a hajdúszoboszlói, a hódmezővásárhelyi, a kalocsai, a keszthelyi, a kiskunhalasi, a mohácsi, a paksi, a pápai, a salgótarjáni, a szegedi, a székesfehérvári, a szombathelyi és a tapolcai televízióval.
2015. március 6-ig meghosszabbította a Médiatanács a Tilos Rádió médiaszolgáltatójával kötött hatósági szerződést, és 2015. március 5-ig használhatja a Mária Rádió is a hálózatának nagy részét, azt, amit az FM4 Rádió Kft. révén üzemeltet (Budapest, Komárom, Vác, Gyál, Monor, Pécel, Dömös, Komló, Piliscsaba, Esztergom, Dabas).
Mindkét döntéstípus esetében a Médiatanács a rádiókkal és televíziókkal törvényben adható maximum időtartamra köt szerződést. 

(RADIOSITE.HU)