ImageA felnõtt lakosok körében az MR fõadója az MR1-Kossuth Rádió adásait hallgatja a legtöbb hallgató a GfK Hungária-Ipsos konzorcium által alkalmazott új mérési módszer adatai alapján. A közszolgálati rádió adóira a legfrissebb adatok alapján naponta közel kétmillió hallgató kapcsol.

„Az új mérés szerint az MR1 hallgatói között sokkal erõsebben jelen van az aktív korosztály, azaz az adó hallgatói összetétele sokkal jobban tükrözi a magyar társadalom szerkezetét, mint azt a korábbi mérések mutatták” – mondta Kerényi György, az MR1-Kossuth Rádió fõszerkesztõje.


(a nagyításhoz kattintson a képre)

2010. januárjától új mérési módszert alkalmaz a GfK Hungária-Ipsos konzorcium a rádiós piac mérésére. Az elsõ eredmények igazolják az MR elmúlt években végrehajtott változtatásait.

2010 januárjától az adatgyûjtés ún. hibrid adatfelvételi módszerrel történik, mely során a válaszadók egy része számítógéppel támogatott telefonos (CATI) megkérdezés során számol be rádióhallgatási szokásairól, míg egy másik csoport a szintén számítógéppel támogatott online (CAWI) módszerrel kitölthetõ kérdõív segítségével szolgáltat errõl adatokat.

(forrás: MR1-Kossuth Rádió)