Az MTVA cáfolja, hogy a hírolvasó alkoholos befolyásoltság alatt volt.  Auth Magda hírolvasó-bemondó rosszulléte miatt hibásan hangzottak el a Vasárnapi Újság című műsor hírei az MR1-Kossuth Rádióban; a bemondónő munkavégzés közben, a mikrofon mögött lett rosszul, majd kórházba szállították – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kommunikációs igazgatósága hétfőn.

Közleményükben határozottan cáfolják azt az interneten terjedő híresztelést, amely azt állítja, hogy a hírfelolvasó alkoholos befolyásoltság alatt volt.

Ismertetésük szerint a munkatársak intézkedésének köszönhetően Auth Magdát kórházba szállították, gyógykezelése jelenleg is tart. A család kérésére állapotáról további információkat nem közölnek.

Auth Magda bemondónő hangja jól ismert a közszolgálati rádióhallgatók számára, több évtizede hallható a Magyar Rádió csatornáin, megszámlálhatatlan hangfelvétel és műsor fűződik nevéhez. Az MTVA Auth Magdának jobbulást kíván, és kéri a média világát, hogy egyik kollégájuk betegségéből a továbbiakban ne csináljanak pletykát, bulvárhírt a valóság ismerete nélkül – olvasható a közleményben.

Mint korábban írtuk, a Kossuth Rádión április 8-án a Vasárnapi Újság c. műsor reggel hat órai hírblokkjában a bemondónő nem tudta végigolvasni a híreket. Emiatt a közrádió egy szűkszavú közleményben tegnap este elnézést és megértést kért – rosszullétre hivatkzova – az MR1-Kossuth Rádió Facebook oldalán felháborodott hallgatóktól, akik egy része szerint a bemondónő ittas állapotban volt.

A kevés konkrétumot tartalmazó közlemény és a híradás a rádió hangtárából történő törlése miatt fokozódtak az indulatok a hallgatók körében, s emiatt terjedhetett el ez a pletyka. Később kiszivárgott a felvétel.

(MTI, RADIOSITE.HU)