Március 15-étől „profiltisztított” hírrádióvá alakíthatják a Kossuthot, de a Petőfi is változhat.

Több forrásból is úgy értesült a Válasz.hu, hogy „tiszta” hírcsatornává tervezik alakítani a Kossuth Rádiót – hasonlóan az M1 profilváltásához, amely éppen egy évvel korábban, 2015. március 15-én történt meg. Mi pedig úgy értesültünk, a Petőfi Rádióhoz is hozzányúlnak.
A Kossuthról a Válasz.hu birtokába jutott tervek szerint kiszervezik a magazinokat, és mindent, ami nem hírműsor az országosan mintegy másfél millió ember által hallgatott adóról a 200 ezer ember által követett Bartók Rádióra visznek.
A hírportál úgy tudja, a március 13-i adásnap (vasárnap) az utolsó, amire az illetékesek még rendelhetnek magazinműsort. 
A RADIOSITE.HU ugyanakkor úgy értesült több forrásból is, hogy március 15-én a Petőfi Rádió is átalakulhat – tudomásunk szerint marad zenei csatorna, de frissített arculattal, és egy fokkal kommerszebb zenei kínálattal folytatja majd műsorát.
Az MTVA cáfol

A szervezet Sajtóosztálya szombaton az alábbi közleményt adta ki:

„A Kossuth Rádió nem lesz „hírrádió”. A Kossuth Rádió teljesíti közszolgálati küldetését – a gyors, hiteles, pontos, pártatlan tájékoztatást, legyen szó közéletről, politikáról, kultúráról, diplomáciáról, sportról, vagy az élet bármely más területéről – klasszikus beszélő rádió, vegyes tematikával, változatos műsorkínálattal, mely percről percre aktualitásokkal, színes hiteles anyagokkal tölti meg műsorsávjait. A minőségi rádióadó a második leghallgatottabb rádió ma Magyarországon, naponta átlagosan közel 1,6 millió főt ér el. 

Mindezekből adódóan sem lenne indokolt a „drasztikus átalakítás”.

Egyben jelezzük, mint ahogy eddig, úgy a jövőben is a közmédiában történő innovációkat – amint aktuálissá válnak – saját felületeinken kommunikáljuk.”
(RADIOSITE.HU)