Hétfőn megújul az MR2-Petőfi Rádió!  Új műsorokkal és részben új műsorrenddel, de továbbra is izgalmas zenei rádióként folytatja jövő hétfőtől az MR2-Petőfi Rádió. A radiocafé-ből ismert Frankó Roni és Lovász László is helyet kap a megújult adón. Az MR2-Petőfi emellett új hangzást kap, a műsorvezetők élőben, a hallgatók bevonásával dolgoznak a továbbiakban. Az országos közszolgálati rádió az alábbi műsorokkal jelentkezik 2012. március 12.-étől.

Talpra magyar – reggel a Petőfi Rádióval 
A fiatalok napindító műsora minden hétköznap reggel 6:03-10:00 óra között, Buda Mártonnal. Az álmos hallgatók ébresztgetése mellett aktualitások, pop-rock világ eseményei, évfordulók, napi beszédtémák és sok-sok nagyon zene. Az új élő reggeli műsorban a hallgatók is szerepet kapnak, hogy pontosan mi az március 12-én reggel kiderül. A műsorban félóránként hírek, időjárás, közlekedési infók, illetve fél hétkor negyedórás hírműsor hallható.

Egész úton – hazafelé a Petőfi Rádióval 
Új, délutáni „hazakísérő” műsor, minden hétköznap 16:03-19:00 óra között, valamint vasárnaponként 13.00-20.00 óra között, Lovász Lászlóval és Frankó Ronival. A műsor a hazafelé igyekvőknek kínál szórakozást az MR2-Petőfi Rádió legjobb zenéivel és a két műsorvezető aktualitásokra és zenei érdekességekre is hangolt rövid megszólalásaival, interjúival és kísérletező rádiós produkcióival (még akár mini-hangjátékkal is). Az Egész úton – hazafelé című műsor is erőteljesen épít a hallgatók aktív jelenlétére, így az MR2-Petőfi-Rádió hallgatók közvetlenül beleszólhatnak az adásba akár egész úton hazafelé…

Kultúrfitnesz
Az MR2-Petőfi Rádió öt éve jelentkező kulturális magazinműsora az eddigi programajánlókon túl egy sor új tartalommal bővül ki háromszoros időtartamban, minden hétköznap 19:03-22:00 óra között. Új tartalmi elemként jelenik meg a történelem és a popkultúra/zene kapcsolódási pontjait különféle formai megoldásokkal bemutató műsorrész. A Kultúrfitnesz viszi tovább Bombafilm című mozi magazin filmértékeléseit, valamint ebben a műsorsávban szólalnak meg a ’90-es és a 2000-es évek immár klasszikusnak tekinthető nagyon zenéi, és természetesen a műsorvezető Horváth Gergely, aki új lemezeket is bemutat.

Ej, mi a COOL? 
Minden, ami menő és „petőfis”, szombatonként 13.00-20.00 óra között. Az MR2-Petőfi Rádió Top30-as heti játszási listájának dalai, és a legjobb, legizgalmasabb számok az MR2-Petőfi Rádióból. Ha úgy tetszik: best of MR2-Petőfi Rádió.

Eleven – koncertsáv
Az Eleven nem ismeretlen az MR2-Petőfi Rádió hallgatói előtt. Eddig csak péntekenként, de március 12-től azonban minden este 23.00 órától átélhetők azok a nagyszerű és különleges pillanatok, máshol nem hallható, exkluzív koncertkínálatunkban, virtuális látogatást teszünk a legnagyobb európai zenei fesztiválokon (Glastonbury, Reeperbahn, Eurosonic, Montreux, Pukkelpop, Benicassim, Oxegen, Southside) – köztük a Szigeten is – illetve Európa ismert és kedvelt klubjaiban, koncerthelyszínein, rádióstúdióiban rögzítettek a nemzetközi közszolgálati rádiók és az MTVA szakemberei. A teljes koncertek mellett, a legjobb koncertpillanatokból készített válogatással is készül majd a megújult MR2-Petőfi Rádió.

Vadonat
Vasárnap este 20.00-21.00 óra között (ismétlés: minden szerdán 22.00-23.00 óra között) minden megszólal Vadonat című új műsorunkban, ami új, izgalmas, máshol még nem hallott, magyar előadók által alkotott újdonság. A már jól ismert és kedvelt brit zenét hozó Selector című műsorunk hazai változatában bármilyen stílusú friss magyar zenét bemutatunk, határon innen és túlról. Az MR2-Petőfi Rádió zenei palettáján a jól megszokott műfajok mellett új színek is megjelennek majd. 

Asztali – Petőfi Planéta 
Érdemes lesz a Petőfi Rádióra hangolni ebédidőben a hétvégén is, minden szombaton és vasárnap 12.00-13.00 óra között! Új műsorunk, az Asztali – Petőfi Planéta a Föld közeli és egészen távoli pontjairól érkező legjobb világzenei felvételeket kínálja ez időben. Természetesen csak amolyan desszertként, hiszen a kedvelt petőfis zenék ebben az órában sem maradnak el. 

Selector DJ mix
Kedvelt műsorunk a Selector kistestvére, a Selector DJ mix is megjelenik a megújult MR2-Petőfi Rádió kínálatában. A legfrissebb brit zenéket bemutató műsorunk mellékleteként buli indító DJ-setekre hangolódhatunk minden szombaton este 22.00-tól egy órában. 

Új nevet kapott a hétköznap 10.00-16.00 közötti műsorsáv (Petőfi összes), a hétvégi, szombati és vasárnapi 06.00-12.00 közötti hat óra (Más-nap Petőfivel), valamint a hétfőtől szombatig 02.00 és 06.00 között, vasárnap 04.00 és 06.00 között hallható műsoregység (Éjszaka Petőfivel) – ezekben az órákban a megszokott változatos zenei összeállítást kínálja az MR2-Petőfi Rádió.

A már jól ismert NetidőkAkusztik és Passzport a megszokott napokon (hétfőn, kedden illetve csütörtökön), de egy órával korábban, 22.00 órától jelentkeznek, míg a DJ Setek az eddig megszokott napokon és időpontokban, hétfőtől szombatig éjféltől 02.00-ig, vasárnap – az ismétlésekkel együtt – éjféltől 04.00-ig lesznek hallhatóak.

(forrás: MR2-Petőfi Rádió)