ImageAzonnali hatállyal felmondta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a Mediterrán Rádió mûsorszolgáltatási jogát. A 2005 óta sugárzó adót financiális okokból hallgattatná el az NMHH – írja a stop.hu.

 

"A Mediterrán Rádió Kft. bankgaranciája 2009. január 31-én lejárt, az ORTT Irodája, amely a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatalának jogelõdje 2010. május 25-én felszólította a mûsorszolgáltatót az új bankgarancia megküldésére. A Mediterrán Rádió Kft. 2010. június 2-án érkezett beadványában haladékot kért ennek teljesítésére. Ezt követõen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala (a továbbiakban: Hivatal) több alkalommal telefonon egyeztetett a mûsorszolgáltatóval, a Mediterrán Rádió Kft. azonban ígérete ellenére nem küldte meg a bankgaranciát.

A Hivatal 2010. október 1-én ismételten írásbeli felszólítást küldött a mûsorszolgáltatónak, a megjelölt határidõ azonban ismét eredménytelenül telt el. Ezt követõen a Médiatanács 603/2010. (XI. 10.) számú határozatával a bankgarancia hiánya miatt elutasította a mûsorszolgáltató részletfizetési kérelmét, és egyúttal felszólította a Mediterrán Rádió Kft-t, hogy három napon belül küldje meg az új bankgarancia-nyilatkozatot. A határidõ eredménytelenül telt el, a Médiatanács az azonnali hatályú felmondás jogát gyakorolta" – áll a A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának 2010. december 15-i határozatában.

"A rádióval kapcsolatos hír igaz" – mondta el a PécsiStopnak Schmidt Erzsébet, a Pécs-Baranyai TiT igazgatója, a Mediterrán Rádió ügyvezetõ igazgatója. Hozzátette, hogy méltányossági kérelmet juttattak el az NMHH-hoz, amelynek jelenleg folyik az elbírálása, viszont nem tudni, hogy mikorra születik errõl döntés.

A Mediterrán Rádióval kapcsolatos határozat még nem a 2011 januárjától érvényben lévõ NMHH hozadéka, az ügyet még az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) indította el. A rádió jelenleg még hallható a megszokott 101.2 frekvencián.


(Stop.hu)