Országos terjesztésre szánják a Vak-Lármát. 

Az Emberek Vagyunk Egyesület bemutatta a Vak-Lárma című, országos terjesztésre szánt, akadálymentes, integrálódást elősegítő rádióműsorát. Színes, izgalmas, érdekes lesz, tökéletesen kielégítve a média társadalmi felelősségvállalásának modern követelményeit.
A műsorban hétről-hétre mindennapos, időnként különlegességnek számító témákat dolgoznak fel, korántsem a megszokott módon, hiszen a fogyatékkal élő emberek álláspontja kap hangsúlyt.
Vak-Lárma közleménye szerint igyekeznek minden műsorhoz egy-egy vendéget hívni, aki az aktuális témában már jártas, és elmeséli, hogy saját fogyatéka kapcsán milyen korlátokkal szembesül a mindennapokban, illetve hogy milyen változásokat tapasztal, vagy milyen változásokat szeretne elérni a társadalomban.

A műsort rovatok színesítik majd. Ilyen az “Utca embere”, melyben a stáb járókelőket kérdez arról, hogy mit tudnak, mennyire tájékozottak, vagy milyen tapasztalataik vannak a műsor aktuális, esélyegyenlőséget érintő témáival kapcsolatban.

Teret kap minden témakörben egy szakértő álláspontja is, aki szakmai hozzáértésével segíti a tájékozódást – vagy a tisztábban látást – pro és kontra. Ezen rovat címe a “Szakértő válaszol”.

A műsorban meg lesznek szólítva közkedvelt emberek, hírességek is, akik itt nem a legújabb fellépésükről, lemezszerződésükről beszélnek, hanem teljesen általános gondolataikat emelhetik ki néhány percben az aktuális témákban, a “Híresség válaszol” rovat keretein belül. 

“Fontosnak érezzük, hogy minél több hallgatóhoz eljussunk, hiszen úgy gondoljuk, műsorunk alaptémáját, az integrációt meg kell ismertetni az emberekkel, hogy hatást gyakoroljunk a társadalomra és kiterjesszük az esélyegyenlőség motívumait” – olvasható a Vak-Lárma közleményében.
A szindikálható műsor készítői, Loboda Márk, Nosz János, Rajs Alexandra és Mányoki Zsolt jelenleg is folyamatosan dolgoznak azon, hogy minél több rádiókészülékhez és hallgatóhoz eljuthasson a Vak-Lárma, az akadálymentes rádióműsor, melynek felépítésében egyébként Szever Pál is segédkezett.

A Vak-Lárma nulladik, bemutatkozó adása itt meghallgatható.
(RADIOSITE.HU)