Rádiós sales house-t vett a Metropol napilap tulajdonosa.  A Metropol napilapot kiadó Megapolis Media Zrt. megvásárolta az I.M.G. Médiaügynökségtől a helyi rádióadók reklámidejének értékesítésével foglalkozó Adversium Kft.-t. A cég egyik vezetőjévé a Class FM korábbi igazgatóját nevezték ki – értesült az mmonline.

Mint írják, névváltás is lesz, az Adversium 2013 februárjában felveszi a SonitusMedia Kft. nevet. A cég rádiós és egyéb regionális reklámkampányok optimalizálásával foglalkozik. A cég ügyvezetője marad Hauk Zoltán, aki korábban a Rádió 1 kereskedelmi igazgatója volt és 15 éves rádiós és helyi médiás tapasztalattal rendelkezik. Szintén ügyvezetője lesz a cégnek Pakots Zsolt, a Class FM alapító-vezérigazgatója. 
A SonitusMedia középtávú innovációs célja, a hallgatottsági adatokra épülő transzparens és integrált rádiós reklámkampány-optimalizálás, illetve a rádiós kampányhatékonyság mérésének fejlesztése. Az Adversium Média Ház Kft.-t pont egy éve alapította meg az I.M.G. Médiaügynökség, azzal a céllal, hogy helyi rádióadók reklámidejét értékesítsék – írja a médiaportál.

(forrás: mmonline)