ImageNyár végén megszûnik az Alisca Rádió, helyette a Rádió 1 szól majd a szekszárdi, bajai, paksi és dunaföldvári frekvenciákon.

 

Bár már június közepén átvette a Rádió 1 az Alisca Rádió teljes értékesítését, csak nyár végén kapcsolódnak hálózatba a frekvenciák. Dr. Erdélyi Krisztián, a Rádió 1 ügyvezetõ igazgatója kérdésünkre elmondta, hogy azért nem azonnal vezetik be a Rádió 1 brand-et a tolnai megyeszékhelyen és a három vételkörzet-bõvítésen, mert egy ilyen váltás megkövetel pár hónap „finomhangolást”, a stáb továbbképzését és ebben az átmeneti idõszakban történik a helyi igények felmérése is.

A négy új frekvenciával a Rádió 1 nemcsak Tolnában és Bács-Kiskun megye nyugati részén lesz elérhetõ, hanem az M6-os autópálya teljes hosszán is, „összekötve” a Budapest, Székesfehérvár és Pécs közötti, eddig nem lefedett területet.

„A bõvítés igen jelentõs a Rádió 1 történetében, hiszen az Alisca Rádió az egyik legnagyobb és legrégebbi vidéki rádiós hálózat Magyarországon.” – mondta a Radiosite.hu-nak az ügyvezetõ igazgató.
 

A budapesti központú, közel országosan elérhetõ Rádió 1 ezzel terjeszkedésének újabb állomásához érkezett, lefedettsége további, közel 300.000 potenciális hallgatóval bõvül.

„A márkaváltással a 4 városban és a környezõ településeken egy olyan hozzáférés nyílik meg a hallgatók felé, amit a kutatások alapján már nagyon várnak, ezért a Rádió 1 hiánypótló szerepet fog betölteni ebben a régióban is.” – tette hozzá Dr. Erdélyi Krisztián.

(Radiosite.hu)