Image2008. augusztus 15-tõl Esztergomban és környékén is megszólal a Mária Rádió. E katolikus szellemiségû médium adása így újabb 83000 hallgatóhoz jut el. Legutóbb júliusban szólalt meg új városban az adó, szeptembertõl pedig újabb, vidéki frekvenciával nõ a rádió vételkörzete.

A Magyarországon 2006. óta mûködõ Mária Rádió a világ több, mint 50 országában jelen lévõ katolikus médiahálózat tagja. Egyháztól és államtól jogilag és anyagilag független civil kezdeményezés. Kizárólag adományokból és önkéntes munkából tartja fenn magát. Garantáltan politika és reklám mentes. Mûsorkínálatában imádsággal, hitéleti mûsorokkal és hiteles példákkal tesz tanúságot arról, hogy a kereszténység a ma embere számára is értéket és kapaszkodót jelent.

"Esztergomi adónk üzembe helyezésével dunakanyari vételkörzetünk teljes mértékben lefedetté válik." – hangsúlyozta dr. Szabó Tamás, a Mária Rádió elnöke. "Mondani sem kell, hogy esztergomi frekvenciánk eszmei értéke milyen nagy, hiszen õsi kulturális és spirituális központról van szó" – tette hozzá Tóth Zsolt Ipoly ciszterci szerzetes, a rádió igazgatója.

Emellett júliustól – egy megállapodás értelmében – Dabason, az FM 97.5 MHz-es frekvencián is elérhetõvé vált a rádió a nap 20 órájában. Éjféltõl egészen este 8-ig hallható a pest megyei városból sugárzott adás, a település 30 km-es körzetében. A fennmaradó négy órában egy helyi program készül, Color Rádió néven. A frekvenciával körülbelül újabb 50.000 embert ér el a rádió.

Szeptember 1-tõl pedig újabb frekvenciával fog nõni a rádió vételkörzete, elérhetõ lesz Kiskõrösön és térségében is, az FM 91.7-en. Szintén egy megállapodás értelmében jött létre az együttmûködés a frekvencián, a már évek óta sugárzó kereskedelmi Kunság Rádióval kötöttek szerzõdést a közös sugárzásról. A helyi rádió mûsorideje szeptembertõl napi 4 órára csökken, a fennmaradó 20 órában a Mária Rádió adását sugározzák. A Szûzanya hangja így közel 100.000 újabb hallgatóhoz juthat el.

A rádió a következõ egy-két évben országos hálózat kiépítését tervezi.

Települések az esztergomi vételkörzetbõl: Esztergom, Dorog, Nyergesújfalu, Tát, Lábatlan, Tokod, Szob, sõt, több szlovákiai magyar lakta tepelülés.

Települések a kiskõrösi vételkörzetbõl: Kiskõrös, Soltvadkert, Kecel, Akasztó, Csengõd, Soltszentimre.

(radiosite.hu összeállítás)