A hvg.hu információi szerint már fizetésekre sincs pénz az adónál.

Április óta nem kaptak fizetést a Klubrádió külsős munkatársai, de a belsősök sem kapták még meg júliusi bérüket – áll egy, a hvg.hu-nak küldött e-mailben. A Klubrádió vezérigazgatója a hírportál kérdéseire azt mondta, amíg szól a rádió, addig van stáb és frekvencia is.

„A Klubrádiót a frekvenciapályázat elbírálásáig anyagi és erkölcsi ellehetetlenülés fenyegeti” – olvasható a hvg.hu-hoz eljuttatott levélben. A küldő szerint a külsős munkatársak áprilisi fizetéseiket kapták meg, a belsősöknek pedig még nem utalták a júliusi bérüket.

„A rádió bármelyik pillanatban elhallgathat a belső forrongások miatt” – tette hozzá a levélíró, aki szerint a Médiatanács és Arató András vezérigazgató tehető felelőssé a kialakult helyzet miatt.

A hvg.hu kérdéseire Arató András úgy fogalmazott, névtelen levélre nem kívánnak reagálni, ugyanakkor leszögezte: ha szól a rádió, akkor van stáb és van frekvencia.” A rádió 10 éve működik és teljesíti kötelezettségeit a lehetőségeihez mérten” – fogalmazott Arató, aki a fizetésekkel kapcsolatos kérdéseinkre nem kívánt válaszolni.

(forrás: hvg.hu)