A Norvég Civil Alap támogatásai miatt a közösségi rádió projektjét is vizsgálja a KEHI. 

A Norvég Civil Alap támogatásai miatt a közösségi rádió projektjét is vizsgálja a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, de a Tilos kíváncsi arra, miért gondolja úgy a hivatal, hogy ehhez joga van – írja a Hír24.
A Tilos Rádió honlapján közölte: a Norvég Civil Alaptól mintegy hárommillió forintot nyert egy oktatási projektre. Sajókazán roma fiatalokkal hoztak létre közösségi rádiót, stúdiót alakítottak ki és a Tilos munkatársai rádiózni tanítottak helyi diákokat.
A rádió kuratóriuma úgy döntött, hogy mivel egyébként is készítenek a projekthez beszámolót, azt elküldik a KEHI-nek is és emellett mindenki számára nyilvánossá fogják tenni. Ennek ellenére vitatják a hivatal ellenőrzési jogosultságát és keresik a lehetőségét, hogy hogyan szerezzenek aggályaiknak hivatalosan is érvényt.
Hír24-en megjelent írás szerint a rádió kurátorai egyebek mellett arra is kíváncsiak, hogy milyen megfontolások alapján minősülnek a Norvég Civil Alap támogatásai költségvetési támogatásnak, illetve az államháztartás központi alrendszeréből nyújtott támogatásnak, aminek ellenőrzésére a KEHI jogosult lenne.
Az utóbbi időben több civil – főleg az emberi jogokért kiálló – szervezetet kezdett vizsgálni a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal a Norvég Civil Alap és a magyar kormány között kirobbant nézeteltérések miatt.

(Hír24, RADIOSITE.HU)