15-39-ben és 18-59-ben csak a Petőfi előzi a Rádió 1-et országosan. 

A TNS-Hoffmann – Mediameter konzorcium 2016. november 21. és december 16. között (a Class FM országos kereskedelmi rádió megszűnését követően) 5 541 fős országos mintán végzett telefonos, rádiós kutatása alapján a Rádió 1-et a teljes mért népességben (15 évesek és idősebbek) naponta átlagosan 738 000 fő hallgatja, ezzel a kereskedelmi csatornák között piacvezető. A Rádió 1 közleménye.

A kiemelkedő eredményhez hozzájárult, hogy a kutatási időszak második felében (2016. december 5-16.) csatlakoztak a Rádió 1 csapatához a Morning show sztárjai, Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Feri. A kutatócég közlése alapján a hallgatottsági eredményekből megállapítható, hogy a Class FM analóg sugárzásának megszűnése érdemben nem hatott a teljes napi rádióhallgatásra. A kereskedelmi rádióadók közül a Rádió 1 tudott leginkább hallgatót elcsábítani a korábbi országos rádióadó közönségéből.

A 2016. november 21. és december 16. közötti kutatás alapján az is megállapítható, hogy a Music FM és a Sláger FM hallgatottsága, – a 2016. február és áprilisi összevont, országos és budapesti átlagos hallgatottságához képest,- az országos rádió megszűnését követően csökkent vagy stagnált (Forrás: TNS-Hoffmann-Mediameter, 15 évesek és idősebbek.) A Rádió 1 tavaly júniusában indult újra Budapesten a 96,4 MHz-es frekvencián, majd a novemberben hálózatba kapcsolódott 9 vidéki frekvenciával, jelentősen növelte a lefedettségét. Műsoraival és zenei kínálatával korábban elsődlegesen 15-39 éves korosztályt célozta meg, míg a Class FM megszűnésével már az idősebb, 15-49 éves célcsoportra fókuszál.

A Reggeli Show műsorvezetői – Sebestyén Balázs, Vadon Jani, Rákóczi Feri. Mellettük napközben Györke Attila, majd a legnépszerűbb délutáni műsorvezető, Cooky, este pedig a digitális DJ generáció legnépszerűbb lemezlovasai (Lofti Begi, Bricklake, Loving Arms, Newik, Metzker Viktória, Andro, Purebeat, Droplex és Revolution), valamint a Disco’s Hit sztárjai (Bárány Attila, DJ Junior és Hamvai PG.) az ország számos pontján, összesen 10 frekvencián és online felületeken is elérhetők. 

A Rádió 1 tervei között szerepel, hogy 2017 első felében tovább növeli a lefedettségét, ahol az igazi mai slágerek mellett, a magyar rádiózásban bizonyított, széles korosztályt kiszolgáló szórakoztató műsorvezetőkkel, műsorokkal garantálja a mindennapi minőségi rádiózást.

A Rádió 1 kereskedelmi osztálya a Rádió 1 Budapest és hálózat mellett, több független helyi rádió reklámidejének értékesítésével, hatékony lokális és országos reklámkampányokat biztosít üzleti partnerei részére.

Az adatok forrása a TNS-Hoffmann / Mediameter kutatása alapján a Rádió 1 sajtóközleménye. Az adatok a 2016 november-decemberi időszakra vonatkoznak. Ez idő alatt számos piaci változás történt, melyről korábbi cikkeinkben olvashatnak.


(RADIOSITE.HU)