Elutasították a Rumba Rádió Kft. keresetét. 

A Fővárosi Ítélőtábla is megerősítette, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa helyesen alkalmazza az úgynevezett Klub-szabályt a rádiós frekvenciapályázatok alaki vizsgálata során – közölte a hatóság szóvivői irodája pénteken az MTI-vel.
Tájékoztatásuk szerint a bíróság a Rumba Rádió Kft. által Budapest 96.4 MHz-es frekvenciára benyújtott pályázatával kapcsolatban is a hatóságnak adott igazat, amikor szerdán meghozott jogerős ítéletében kimondta a pályázat alaki érvénytelenségét.
A hatóság emlékeztetett arra: a szabályt az a bírósági ítélet eredményezte, amely a Klubrádió által a Budapest 95.3 MHz-es frekvenciapályázat miatt indított perben született. Eszerint a pályázatoknak – a többi közt az aláírások tekintetében is – szigorú alaki kritériumoknak kell megfelelniük.
A Médiatanács ezt tartotta szem előtt, amikor korábban a „Klub-szabály” alapján alakilag érvénytelenítette a Rumba Rádió Kft. pályázatát. A rádió tulajdonosai a hatóság döntésével szemben éltek a médiatörvényben biztosított jogorvoslattal, de a bíróság jogerősen a Médiatanácsnak adott igazat.
(MTI)