petofiOrosházáról jelentkezett Harsányi Levente.

Orosházáról, az SOS Gyermekfalvak egyik lakójának otthonából köszöntötte a hallgatókat péntek reggel a Talpra magyar műsorvezetője, Harsányi Levente.

A rádiós fenegyerek egy hétgyermekes családot látogatott meg, hogy megmutassa, a nevelőszülők hogyan tudnak meleg otthont varázsolni a szülők nélkül maradt gyermekeknek. A Petőfi népszerű műsorvezetője együtt kelt, feküdt, játszott, énekelt a gyerekekkel, péntek reggel pedig közösen kapcsolódtak be a műsorba.

“Eddig is tudtam, hogy gyereket nevelni óriási felelősség és rengeteg munka, de soha nem gondoltam bele, hogy ezt hatványozni is lehet. Ennyi gyerek fektetése és elindítása reggel olyan volt, mint egy hét reggeli műszak a Petőfiben. Cserébe viszont annyi szeretetet és ragaszkodást kaptam tőlük, hogy reggel 9-re már el is felejtettem az egészet” – összegezte tapasztalatait Harsányi Levente, akit lenyűgöztek az SOS Gyermekfalvaknál átélt élmények.

sosgyermek petofi

Az SOS Gyermekfalvak 134 országban vannak jelen, több mint 720 ezer gyermeknek segítenek. Magyarországon Orosházán, Kecskeméten és Kőszegen adnak biztonságos otthont a szülők nélkül maradt gyermekeknek.

“Ezek a gyerekek egytől egyig nehéz múltat cipelnek, sokuk több traumát él meg gyerekként, mint egy átlag ember egész élete során. Az SOS-ben nevelőszülők, pszichológusok és fejlesztő pedagógusok dolgoznak azon, hogy ezek a gyerekek új esélyt kaphassanak és kihozhassák magukból a maximumot” – fogalmazott Romet-Balla Ágnes, az SOS Gyermekfalvak kommunikációs igazgatója.

A rádió az orosházi SOS gyermekfalu lakóinak különleges gyűjtést is szervezett. A Petőfisek a Facebook oldalukon gyűjtötték a lájkokat, amiket később az Euronics Műszaki Áruházlánc műszaki eszközökre vált. A cél ezer lájk összegyűjtése volt, ám a Petőfi Rádió hallgatóinak köszönhetően több mint 16 ezer lájk érkezett egyetlen nap alatt.

“Nagyszerű érzés, hogy a hallgatók szíve együtt dobban az ilyen fontos témákban” – mondta el Peller Mariann az M1 Ma délelőtt című műsorában. “Jó, hogy az eszük és a szívük is a helyén van a hallgatóknak, közösen játszunk, ébredünk és amikor arról van szó, hogy fogjunk össze, mint ez a közös ügy, akkor is velünk vannak. Nekünk vannak a legszuperebb hallgatóink” – tette hozzá Kardos Horváth János, a Talpra magyar műsorvezetője.

(RADIOSITE.HU)