ImageMegszûnik a jelenlegi formájában a Nemzeti Hírközlési Hatóság és az Országos Rádió és Televízió Testület, összevonásukkal létrejön a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, amely autonóm államigazgatási szerv, elnökét a miniszterelnök nevezi ki kilenc évre – írja az e-MaSa.

Az Országgyûlés hétfõn 260 igen és 86 nem szavazattal fogadta el a médiát és hírközlést szabályozó egyes törvények minõsített többséget igénylõ részeit a név szerinti szavazás során, amelyen nemmel szavazott az MSZP-, a Jobbik- és az LMP-frakció, de az ellenzéki politikusok egy része nem is volt jelen a voksoláson.

A fideszes Cser-Palkovics András és Rogán Antal öt elemes médiacsomagjának részeként parlement elé kerülõ javaslat egyszerû többséget igénylõ részeit 244 igen és 72 nem szavazat mellett fogadták el.

A törvény szerint – amely kihirdetése napján lép hatályba – a hatóság a frekvenciagazdálkodásban és a hírközlésben részt vesz a kormány politikájának végrehajtásában, önálló hatáskörrel rendelkezõ szervei az elnök, a médiatanács, illetve a hivatal.

(forrás: e-MaSa)