Megkötik a szerződést a Klubrádióval az „ingyenes” frekvenciára. A Médiatanács Dr. Karas Monika elnökletével szerdai ülésén tárgyalt és döntött a Budapest 92.9 és a Budapest 95.3 MHz-es frekvenciák ügyéről. Mint ismert, a Klubrádió hét évre érvényes szerződéssel rendelkezik a Budapest 95.3 MHz-es kereskedelmi frekvenciára. Dr. Karas Monika az NMHH és a Médiatanács elnöke augusztusi hivatalba lépése óta a vezetői döntést igénylő ügyeket sorra véve tájékozódott többek között a Budapest 92.9 MHz közösségi frekvenciára vonatkozó szerződés kérdésében is. 
Mivel egy tulajdonos egy vételkörzetben csak egy rádióadót üzemeltethet, a Médiatanács elnöke felkérte az NMHH Hivatalát, hogy az irányadó bírósági ítéletek és a hatályos médiaigazgatási szabályok figyelembevételével tekintse át, milyen jogi lehetőségek állnak rendelkezésre annak érdekében, hogy lehetővé váljon a rádió zökkenőmentes frekvenciaváltása.
A Hivatal előterjesztése alapján a Médiatanács a mai ülésen arról határozott, hogy a hatóság hivatalból eljárást indít a Klubrádió Budapest 92.9 MHz-es frekvenciára szóló műsorszolgáltatási szerződésének hatósági szerződéssé történő átalakítására. A testület ezzel párhuzamosan megteszi a szükséges lépéseket a rádió közösségi médiaszolgáltatásként való elismeréséhez, amely lehetővé teszi az ingyenes sugárzást.
A közösségi frekvencia használatának alapvető feltétele az, hogy a Klubrádió, a Médiatanács és az NMHH Hivatala közösen teremtse meg a zökkenőmentes átállás lehetőségét. Fontos feltétel az is, hogy a rádiót üzemeltető vállalkozó a hatályos jogszabályoknak megfelelően benyújtsa a médiaszolgáltatás közösségivé nyilvánításához szükséges iratokat és nyilatkozatokat, illetve az átállással egy időben a rádió végleg befejezze működését a 95.3 MHz-es frekvencián.

(RADIOSITE.HU)