ImageA napokban nyilvánosságra hozott adatok szerint a Juventus Reggel a leghallgatottabb rádiómûsor Budapesten, Miskolcon és Békéscsabán. A fõvárosban és a békési megyeszékhelyen pedig a Juventus a leghallgatottabb rádió.

 

Az Ipsos/GFK közvéleménykutató cég adatai szerint januárban egy átlagos napon a 15 évnél idõsebb korcsoportban 16,1% hallgatta a Juventus Rádiót, megelõzve a második helyezett, 11%-os Class FM-et.

A 25-45 évesek aránya ugyanitt 14,7%, míg a Class FM-nél ez csak 9,9%. Egy átlagos napon a Juventus Rádiót a budapestiek 200 percig hallgatják (több mint 3 óra), a Class FM-et pedig mindössze 129 percig.

A reggeli mûsorsávban (reggel 6 és 10 óra között) a fõvárosban és Pest megyében a hallgatók 10,8 %-a választotta a Juventus Reggelt, amíg a Balázs féle Morning Show-t 9%, ettõl lemaradva a Bumeráng 5,7 %-ot ért el. Ez azt jelenti, hogy a Juventus Reggelt majdnem kétszer annyian hallgatják, mint Bochkorékat.

Bolla Zsolt, a Juventus programigazgatója szerint bevált az stratégia, hogy a Danubius és a Sláger megszûnésével a két nagy rádiótól elpártoló, zenére éhes közönséget célozták meg.

Természetesen a rádiós piac még átalakulóban van, a végleges sorrendhez még több hónapra van szükség.

(forrás: MyMusic)