Összefoglaló a Médiatanács eheti döntéseiről. 

Kevés a pozitívum a Médiatanács eheti döntéseiben: megszűnik a FeZen Rádió FM sugárzása, Mária Rádió már biztosan nem lesz Orosházán és az abádszalóki 89.2-es jogosultságra kiírt pályázat is eredménytelen lett.

Szerdai cikkünkben írtunk a kisközösségi rádiók idei helyzetéről, mely szerint három rádió már megszűnt, és további négy van „veszélyben”. Új fejlemény, hogy a Tehetséges Zenészekért Alapítvány rádiójának, a székesfehérvári FeZen Rádiónak is befellegzett: a Médiatanács alaki érvénytelenség miatt kizárta őket az eljárásból.

A nyíregyházi (FM 89.6) és a szarvasi (FM 105.4) frekvenciákról még nincs döntés, egy-egy cég van versenyben a jogosultságokért: a nyíregyházi jogosultságért a Kulturális Életért Közhasznú Egyesület, a Békés megyei település frekvenciájáért pedig MEDIORIX Egészségügyi és Szolgáltató Bt. A szintén a szarvasi 105.4-ért induló Nyugat-Békési Evangélikus Egyházmegye pályázata a hiánypótlás után is alakilag érvénytelennek bizonyult. 
 

A Médiatanács döntött arról, hogy az Abádszalók 89.2 MHz helyi hasznosítására kiírt pályázati felhívásra az Auris Média Kft-től és a Ventúratech Kft.-től beérkezett mindkét ajánlat alakilag érvénytelen.

Az orosházai 88.6-os helyi frekvenciára jelentkező három pályázó közül előbb a Magyar Katolikus Rádiót, később a hiánypótlásra felhívott Tuska Milán egyéni vállalkozót pályázati nyilvántartásba vette, a szintén pályázatot benyújtó Mária Rádió (Magyar Múzsa kft.) ajánlata azonban alaki érvénytelenség miatt a hiánypótlás ellenére is kizárásra került.

(RADIOSITE.HU)