Délben a Kossuth Rádió az első számú hírforrás. A Kossuth Rádió Déli Krónika című műsora volt a legnépszerűbb déli rádiós műsor áprilisban a GFK-Ipsos rádiós piaci felmérése szerint – közölte az MTI Hírcentrum. A műsor hallgatottsága az elmúlt hónapokban folyamatosan emelkedett.

Magyarország elsőszámú rádiós hírműsorát áprilisban, napi átlagban 694 ezren választották, míg az azt megelőző hónapban 608 ezren, februárban pedig 573 ezren – olvasható a közleményben.
Az MTI Hírcentrum irányításával gyártott műsor a teljes népesség körében az elmúlt hónapban hétköznaponként két és félszer annyi hallgatót ért el, mint a sorrendben utána következő kereskedelmi csatorna déli műsora. 
Ezzel párhuzamosan emelkedett az adás piaci részesedése is. Míg egy átlagos hétköznap februárban az egyidejűleg rádiózok 29,8 százaléka hallgatta a Déli Krónikát, addig áprilisban már a rádiózók 34,8 százaléka választotta az MTI Hírcentrum – Kossuth Rádió Krónikáját.
„Összességében tehát elmondhatjuk, hogy Magyarországon a Déli Krónika volt a legkedveltebb rádiós hírforrás áprilisban” – tartalmazza a közlemény.

(MTI)