A Lépés Rádiót 2009. november 17-én indította útjára az Egyesület a Sérült Emberekért szervezet. 

A Lépés Rádiót 2009. november 17-én indította útjára az Egyesület a Sérült Emberekért szervezet. A rádió célja, hogy a sérült embereket közelebb hozzák a társadalom többi rétegéhez.
„Szerintünk minden korosztályt ki kell szolgálni mind a zene, mind a műsorok terén, így műsortervünket igyekszünk úgy alakítani, hogy nemcsak a tizenévesek, hanem a középkorúak is megtalálják benne kedvenc felvételeiket, műsoraikat” – olvasható a Lépés Rádió weblapján. A csatorna szlogenje: „Egy lépéssel közelebb hozzád!”
Holló Róbert, a Lépés Rádió főszerkesztője és az Egyesület a Sérült Emberekért szervezet munkatársa a következőképp összegezte a rádió eddigi működését: „Rádiónk 2009-es indulása óta számos önkéntes munkatársat foglalkoztat. A Lépés Rádióban az az egyedi, hogy látássérült és „egészséges” emberek önkéntesként, egy csapatban dolgoznak az ország minden területéről az internet segítségével. Az elmúlt 4 év alatt számos sikert értünk el, de természetesen volt nehéz időszaka is a rádiónknak. Szívesen emlékszem azon interjúkra amit népszerű emberekkel készítettünk és köszönöm nekik, hogy rendelkezésünkre álltak a múltban. Bízom benne, hogy a jövőben is sikerül őket mikrofonvégre kapnunk.”
Hozzátette: „A Lépés Rádiónál minden évben megünnepeljük a rádió aktuális szülinapját – ezt eddig minden évben egy teljes hétre terjesztettük ki. A rádió életében ez idén sem lesz másképp, ugyanis 2013. 11. 11. – 2013. 11. 17.-e között a Lépés Rádió minden este sztárvendégekkel, értékes nyereményjátékokkal, és kívánságműsorral várja hallgatóit.”
Az idei születésnapi műsoraikban hallható lesz interjú többek között Auth Csilla énekesnővel, Mohácsi Attila színművésszel, Maksa Zoltán humoristával, és Boros Lajos műsorvezetővel is. Ezen kívül lesz egy olyan nap, amikor a műsorvezetők egész nap mikrofon előtt lesznek, vagyis a nap 24 órájában élő adást hallhatnak a csatorna hallgatói.
„Hallgassatok minket és ünnepeljetek velünk ti is, hisz a Lépés Rádió a hallgatókért van. Veletek együtt lépjünk át az ötödik évünkbe!” – mondta a főszerkesztő.
(RADIOSITE.HU)