Tizennégy közösségi tévé és rádió nyert támogatást a Médiatanácstól. 

Többek között új kamerák és mikrofonok beszerzését finanszírozza 33,2 millió forinttal kilenc televízió és öt rádió számára a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a közösségi médiaszolgáltatók technikai modernizációjára kiírt idei pályázaton. A testület eheti ülésén más döntések mellett több száz ezres bírságokat is megállapítottak a nézők médiajogi védelme érdekében.
Támogatások stúdiótechnikai modernizációra és fesztiválgyőztes filmeseknek
Tizennégy pályázó jut összesen 33,2 millió forint Médiatanács-támogatáshoz a közösségi médiaszolgáltatók műszaki fejlesztését célzó idei pályázat második fordulójában, a Magyar Média Mecenatúra program keretében. A televíziók közül eredményesen szerepelt a budapesti Rákosmente TV, a Soltvadkerti TV, a sárvári Trió TV Dunántúl, a püspökladányi Kék-Kálló TV, a Szentes Televízió, a balatonfüredi Füred Televízió, a Szentgál Televízió, a pécsi Pannon TV és a Tatai Televízió. A közösségi rádiók közül az Európa Rádió miskolci és sátoraljaújhelyi szolgáltatása, valamint a fővárosi Karc FM kapott támogatást; a kisközösségi adók közül a székesfehérvári Lánczos Kornél Gimnázium Táska Rádiója és a Balaton Rádió. A pályázati eljárás folytatódik: a következő beadási határidő szeptember 15-e. A Médiatanács 2011 óta 229 alkalommal, összesen 615,8 millió forinttal támogatta a közösségi médiaszolgáltatókat annak érdekében, hogy színvonalas műszaki feltételek között készíthessék műsoraikat a nézők és a hallgatók számára.
Szankciók szerződéses vállalások megsértése miatt
A Lánchíd Rádió Száz pont Kettő szegedi adója idén májusban kevesebb magyar zenét, helyi közéleti és nemzetiségi műsort és több ismétlést tett közzé a szerződésében vállaltakhoz, illetve a törvényi előírásokhoz képest, ezért szolgáltatójának 175 ezer forint bírságot kell fizetnie. A telkibányai Híd Rádió idén márciusban engedély nélkül vette át a veszprémi Mária Rádió Völgyhíd adását, a Médiatanács ennek nyomán összesen 30 ezer forint bírság megfizetését írta elő a Híd Rádió szolgáltatójának a jogsértő hálózatba kapcsolódás, a rádió állandó megnevezésétől való eltérés, valamint a szöveg, a helyi közélet és a hírműsorszámok arányára vonatkozó szerződéses vállalások elégtelen teljesítése miatt.
Döntések rádiós pályázatokban
Döntés született a Derecske 94.7 MHz helyi rádiós frekvencia és a budapesti kisközösségi rádiós pályázatára beadott ajánlat alaki érvényessége ügyében. Az Eger 101.3 MHz és a Paks 96.3 MHz  helyi frekvenciák pályázati felhívásainak tervezeteit elfogadta a Médiatanács, a dokumentumok csütörtöktől olvashatók a Médiatanács honlapján.
(RADIOSITE.HU)