ImageHarminc digitális minõségû, tematikus zenei rádiócsatornával bõvítette ingyenesen kábeltelevíziós szolgáltatását a UPC Magyarország – írja a VG.

 

 

A magyar népzenétõl és pop-rocktól kezdve a komolyzenén és jazzen át az örökzöld és mai slágerekig, vagy éppen a rétegstílusokig szinte mindenféle mûfaj zenei anyagát, napi 24 órában, többletdíj fizetése nélkül elérheti mostantól a UPC digitális kábeltelevíziós szolgáltatásának összes elõfizetõje.
 
Az új zenei csatornák nem hagyományos rádióadások digitalizált változatai, hanem mûsorvezetõk, beszéd, reklám és bármilyen megszakítás nélküli, kizárólag meghatározott stílusú zeneszámokat továbbító, idehaza sehol máshol nem elérhetõ non-stop digitális hangfolyamok.

Az elõfizetõknél elhelyezett digitális médiabox vevõkészülék és a távirányító segítségével, a menübõl, egy tematikus listából egy-egy gombnyomással kiválasztható az éppen hallgatni kívánt stílus, miközben a lejátszott zeneszámok és albumok címe, elõadójának a neve pedig folyamatosan megjeleníthetõ a tévéképernyõn.

A zenék nem csak a tévékészüléken hallgathatók, hiszen a médiabox erõsítõhöz, hifi berendezésekhez is csatlakoztatható, akár digitális összeköttetéssel is, így a 192 kbps átvitellel, sztereóban továbbított zenék kristálytisztán, jó minõségben élvezhetõek az otthonokban.
 
A  választékban szerepel három magyar zenei csatorna is: Magyar pop-rock, Magyar nosztalgia és Magyar népzene, melyek az elmúlt 20 év magyar slágerlistáinak legjobbjait, modern és klasszikus hazai rockot, illetve a verbunkostól a táncházmozgalom zenei anyagán át a cigány népzenéig többféle népi és modern folkzenét tartalmaznak.

A komolyzenét a barokk, reneszánsz és romantikus vokális és hangszeres mûvek legjobbjai képviselik a középkortól a XX. századi klasszikusokig, valamint egy külön csatornán hallgathatók a klasszikus operák és magyar operettek is.

A többi csatornán pedig a jazz, blues, hip-hop, dance, techno, trance, underground elektronikus, house, pop, top100, rock, hard rock, alternatív rock, disco, funky, salsa, chillout, reggae, relaxációs, világzene, new age, klezmer stílusok, valamint az 50-es, 60-as, 70-es és 80-as évek slágerei, illetve ezeknek a nagyobb kategóriáknak az almûfajaiba tartozó zenék hallhatóak. Ezek között az örökzöldek és a legnépszerûbb dalok mellett akár olyan rétegstílusok és zenei csemegék is megtalálhatóak, mint például az indie, grunge, trash, motown soul, triphop, dancehall, acid vagy a down-tempo.
 
A digitális zenei szolgáltatást az elõfizetõknek nem kell külön kérniük, azt a UPC minden kihelyezett médiaboxon automatikusan aktiválta, a közszolgálati Magyar Rádió már régebb óta vehetõ három digitális változatú adása mellett.

(forrás: VGO)