Véget ért az első Frisss FM Mosolymaraton – több, mint egymilliót gyűjtött Vas megye vezető rádiója. 

A Frisss FM idén először szervezte meg különleges adománygyűjtő akcióját, a Mosolymaratont. A harminc órás nonstop műsor során 1.165.000 forintot gyűjtött össze Vas megye vezető rádiója a Markusovszky Kórház Csecsemő és Gyermekgyógyászati Osztálya részére. Több tárgyi felajánlás is érkezett. Országosan ismert arcok használták népszerűségüket egy helyi jó ügyért Szombathelyen.
Horváth Ákos, Alberti Zsófi és Endrődy Krisztián – a Weöres Színház színészei, Kiss Norbert – Európa bajnok kamionversenyző, Simon Marcsi – szépségkirálynő, Shizuka, a New Level Empire excentrikus Dj-je, Prieger Szabolcs, Schimmer Szabolcs – a Haladás játékosa, Rozmann András a Muzikfabrikból, Mérei Tanás – a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója – csak néhány név az igen illusztris listáról, akik Szombathely piacvezető helyi rádiója, a Frisss FM felkérésére azonnal igent mondtak.

Horváth Ákos egy percig sem gondolkodott a felkérésen: „Egy kisvárosban élek, ahol eddig is ismertek az emberek, de persze érzem, hogy mostanában jobban odafigyelnek rám. Ezért is csatlakoztam…”. Simon Marcsi is azonnal igent mondott: „Erre a felkérésre nem lehetett nemet mondani, ráadásul, amikor megláttam a Mosolymacikat, tudtam, nekem részt kell ebben vennem.”
A december 18-án útjára indított, itthon egyedülálló akció 30 órája alatt folyamatosan várták a rádió munkatársai a stúdióba a kisebb-nagyobb felajánlásokat. A siker minden előzetes várakozást felülmúlt. A Mosolymaraton idején a rádió szerkesztőségét ellepték a beteg gyermekeknek szánt játékok, könyvek, kifestők, édességek. A Frisss FM hallgatói megértették a kezdeményezés célját: a pénzadományok is szépen gyűltek. 

Természetesen az adományozók sem távoztak üres kézzel, rengeteg Mosolymaci talált új otthonra, fődíjként pedig egy Wellness hétvégét is kisorsoltak, melyet Róka Csaba és családja nyert, akik utolsó forintjaikat ajánlották fel a Markusovszky Kórház Csecsemő és Gyermekosztálya számára, ahol majd’ 2 éve az ő koraszülött gyermeküket is megmentették.
Volt, aki már az induláskor megjelent egy nagy doboznyi játékkal és volt olyan házaspár is, akik a karácsonyra szánt ajándékpénzüket hozták el a beteg gyermekeknek. Mások hatalmas tál süteménnyel, tortával érkeztek, a stáb nagy örömére. A maraton ideje alatt a rádió ellátogatott a kórház gyermekosztályára, ahol több tucat gyermeket ajándékozott meg a Mosolymacival. A stúdióban egy perc megállás sem volt, a kollégák igen jól bírták alvás nélkül a 30 órás műsorfolyamot. Igaz, hajnalra a rádió legkedveltebb helye a kanapé lett…

December 19-én délben elérkezett a nagy számolás ideje és mindenki legnagyobb örömére a 30 órás Mosolymaraton idején a Frisss FM a hallgatókkal közösen, 1.165.500.-Ft-ot gyűjtött össze a beteg gyermekeknek. A pénzt a szombathelyi Markusovszky Kórház Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztálya kapta meg.
A jelképes csekket a rádió ügyvezetőjétől Dr. Oroszlán György, a Csecsemő és Gyermekgyógyászati osztály főorvosa, és Dr. Masát Péter, a gyermek onko-haematológiai részleg vezető főorvosa vette át. Dr. Oroszlán György elmondta, hogy a Mosolymaraton alkalmával összegyűjtött pénzadomány abba az alapba kerül, melyből – ha összegyűlik a megfelelő összeg – egy kardiológiai ultrahangos készüléket vásárolnak majd.

Fodor Attila, a Frisss FM programigazgatója mosolyogva mesélt a maratonról: „A műsorfolyam zárásakor – mint a mesében- érkezett a stúdióba egy telefonhívás: a vonal túlsó végén egy multinacionális vállalat vezetője volt, aki jelezte, hogy 2015-ben szeretnének főtámogatóként bekapcsolódni. Ezúton is köszönjük a hallgatóknak az adományokat, vendégeinknek a felejthetetlen pillanatokat. Számunkra is fantasztikus érzés, hogy mosolyt tudtunk csalni rengeteg gyermek arcára. Büszke vagyok stábra és az elért eredményre.”
(RADIOSITE.HU)