Itt a „Malac Tour”, a kalocsai kereskedelmi rádióban! 

Az idén fennállásának 15. évfordulóját ünneplő kalocsai kereskedelmi rádió a szerencse nemzetközi jelképével kampányol. A vételkörzetében magát a „Malac Tour” fantázianévre keresztelt játéksorozattal népszerűsítő adó 15 nap alatt 15 helyszínre küldi el születésnapi kabalafiguráját, akivel az adott település hallgatóinak minél kreatívabb közös fotót kell készíteni. A Facebookra feltöltött albumokból a napi szavazás legnépszerűbb képei kerülnek a döntőbe. A fődíj 15 darab tízezres, persze malacperselyben…
A sajátos sorozat a hallgatók játékosságára és humorérzékére alapoz, és ezzel ilyenkor nem lehet mellélőni: a tavasz és különösen az április felszabadítja a téli hideg után ébredő jókedvet. Ezt meglovagolva indul útnak, húsvét hétfőig minden hétköznap a 15 éves KORONAfm100 malaca, hogy a reggeli műsorig titokban tartott, aktuális állomáson mosolyt csaljon a járókelők arcára és közülük 15-el elkészítsen egy-egy közös fotót. A pózolás jutalma végső soron egy 150.000 forintot rejtő malacpersely lesz, ha az adott fotó annyira jól sikerül, hogy egy kétfordulós szavazáson a legjobb tud lenni.
 
 
A játék népszerűségét jelzi, hogy a vételkörzet településeiről rendre érkeznek üzenetek, telefonok, amelyekben a hallgatók arra biztatják a stábot, hogy hozzájuk is küldjék el a szerencsemalacot – van viszont olyan is, hogy kiszáll a helyi polgármester, mert kampánytevékenységnek sejti az akciót. A kabalafigura óriási feltűnést kelt, és az emberek számítanak is rá: a reggeli adásban (KORONAcafé) bejelentkező műsorvezetők – a malac kísérői -, út közben csak leírják a tájat, de konkrétan nem árulják el, hogy hol lesz a Malac Tour aznapi állomása, és milyen útvonalon, főúton járnak éppen. A hallgatók viszont folyamatosan követik az eseményeket – gyakran személyesen is. A vételkörzetben „koronázók” pedig a maguk településén várakoznak a malac feltűnésére.
Az eddigi néhány játéknap egyenként is több tízezres látogatószám-emelkedést eredményezett a rádió weboldalán és Facebook-profilján. Szavazatokból is többezres számokról beszélhetünk – állítja a rádió. A KORONAfm100 április 21-ig vételkörzetének minél több településére igyekszik eljutni – a Malac Tour állomásairól pedig a földi sugárzású adáson kívül online, külön webes galériában és a Facebook oldalán, valamint a Twitteren is tudósít.

(RADIOSITE.HU)