Folytatódik a Magyar Média Mecenatúra program.

Tizenkilenc rádió és televízió kapott összesen csaknem 110 millió forintos támogatást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa rezsipályázatának idei első fordulójában – tájékoztatta a hatóság Szóvivői irodája kedden az MTI-t.
Ezen belül négy helyi és körzeti közösségi rádió nyert el mintegy 22 millió forintot, tizenöt helyi és körzeti televízió pedig összesen csaknem 88 millió forintot.
A hatóság tájékoztatása szerint az idei évtől újdonság a rezsipályázatban, hogy a maximálisan kérhető havi támogatási összegek a vételkörzet, vagyis az elérhető közönség nagyságához igazodnak. A preferenciák között megjelent emellett, hogy előnyben részesül, aki közszolgálati célú műsorszám készítésére kiírt pályázaton is részt vesz, támogatva ezzel is, hogy minél több helyi közszolgálati tartalom jelenjen meg a pályázó médiaszolgáltatók műsorában. Újdonság továbbá, hogy a módosítások elektronikusan benyújthatóak, ezzel időt és költséget takarítanak meg a pályázók.
Idén a Magyar Média Mecenatúra rezsipályázatán, a tavalyi évhez hasonlóan 50 millió forinttal megemelt keretösszeget, azaz összesen 400 millió forintot oszt szét közösségi rádiók és televíziók fenntartási és üzemeltetési költségeinek támogatására a hatóság.
Tavaly a rezsipályázat hét fordulójában hetvennyolc nyertes kapott támogatást.
A Médiatanács Szóvivői irodája közölte azt is: kiemelten fontosnak tartja, hogy a pályázatok megújításáért és fejlesztéséért folyamatosan egyeztessen a szakmai szervezetekkel. A Helyi Televíziósok Országos Egyesületével  és a Helyi Rádiósok Országos Egyesületével folytatott szakmai párbeszéd eredményeként a médiatanács több, a médiaszolgáltatóknak kedvező változást vezetett be az idei pályázatokon.

(MTI)