2004 Pünkösd vasárnapján szólalt meg először a csatorna. 

2004 Pünkösd vasárnapján szólalt meg először az adó jól ismert szignálja: Magyar Katolikus Rádió – Örömhír mindenkinek!
A Magyar Katolikus Egyház rádiója 2004 és 2011 között középhullámon országos rádióként működött, ezután URH hálózat kiépítésébe kezdett. Azóta közösségi rádióként 17 frekvencián sugároz napi 24 órában, nemcsak jelentős közszolgálatot, de helyi tartalmat is felvállalva.

 

 
Mi teszi egyedivé a Magyar Katolikus Rádiót?
„Az, hogy egyetemes, miként az Egyház. Aki minket hallgat, szinte minden információt megkap, ami média által megszerezhető a világról. Egyház, politika, gazdaság, kultúra, egyén, család, nemzet és nyelv. Célunk, hogy műsorunk által a hallgató minél jobb, minél megalapozottabb döntéseket tudjon hozni mind a saját, mind a közössége életét érintően. Műsorainkkal szilárd értékrend kialakulását és fejlődését igyekszünk szolgálni, hisszük, hogy ez valóban a köz szolgálata úgy, ahogyan a Katolikus Egyház gondolkodik a közjóról” – áll a csatorna közleményében.
Fennállásuk 10 éves évfordulóját két nagyszabású rendezvénnyel ünneplik meg:
– 2014. június 10-én 17.45-kor a budapesti Szent István Bazilikában Erdő Péter bíboros hálaadó szentmisét mutat be. A szentmisén közreműködik a Váci Székesegyház Szent Cecília Kórusa és a székesfehérvári VoxMirabilis Kórus, közreműködik Bednarik Anasztázia orgonaművész, Máry Szabó Eszter énekművész, vezényel Varga László.
A szentmisét a rádió élőben közvetíti.
– 2014. június 12-én, 19.00 órától a Duna Palotában ünnepi kulturális műsorral emlékeznek meg az elmúlt egy évtizedről. Fellépnek többek között:
o a Magyar Katolikus Rádió kamarazenekara,
o Dunai Tamás, Blaskó Péter, valamint Mikó István színművészek,
o Hegedűs Endre és Katalin zongoraművészek,
o az Óbudai Népzene Iskola tanárai és növendékei.
A műsort felvételről közvetítik.

Az évfordulóra egyébként megújult a rádió weboldala is.

(RADIOSITE.HU)