Már Sátoraljaújhelyen is szólnak, az FM 100-on. 

Tiszáninneni és a Tiszántúli Református Egyházkerület rádiója, az Európa Rádió megkezdte adását Zemplénben is – tájékoztatta Sike Gábor főszerkesztő az MTI-t.
“A rádió a zempléni térségben kettős központtal működik, Sátoraljaújhelyen és Sárospatakon is van stúdiója. A folyamatosan hallgatható műsorban reggel hét és kilenc óra között, valamint délután három és öt óra között saját szerkesztésű, helyi műsor szerepel” – mondta Sike Gábor. Hozzátette: “az Európa Rádió közszolgálati műsorokat sugároz, tehát a prózai elemek vannak túlsúlyban.”
A rádió 2001-ben indult el miskolci közszolgálati rádióként, tehát nem kimondottan egyházi médium. Célközönsége kettős: egyrészt azok a reformátusok, akiknek hitéleti és közéleti műsoraik egyaránt szólnak, másrészt az a világi hallgatóság, amely értékes dolgokat szeretne hallani – ismertette a főszerkesztő.
Sike Gábor elmondta azt is, hogy kiemelt figyelmet fordítanak Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Csongrád megyére is. Igyekeznek ugyanakkor a Kárpát-medencét egységes egészként kezelni, miután a Magyar Református Egyház 2009-ben, Debrecenben kimondta a reformátusság egységét.
Az Európa Rádiónak a miskolci mellett ma már van frekvenciája Nyíregyházán, Debrecenben, Szegeden, Mezőkövesden, Kisújszálláson és most már Sátoraljaújhelyen is. Az új frekvencia: FM 100.

Korábban Záhony térségében is elérhetők voltak az FM 90.4-en, ám ezt a jogosultságot visszaadták, a sátoraljaújhelyi adó beindításával pedig eleve feleslegessé vált a záhonyi sugárzás, mert azt a területet a minap elindított új adó tökéletesen lefedi.

(MTI/RADIOSITE.HU)