Hat helyi rádiós frekvenciát pályáztat a Médiatanács.  Hat vidéki helyi rádiós frekvencia pályázatát véglegesítette a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa e heti ülésén.

A tanács honlapjának információi szerint az Esztergom 98.1 MHz-es, a Törökszentmiklós 96.4 MHz-es, a Baja 94.3 MHz-es, a Szolnok 90.4 MHz-es, a Veszprém 94.6 MHz-es, valamint a Szekszárd 105.1 MHz-es helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőségek pályázatait véglegesítette a héten a testület.

A pályázatok november 22-én nyújthatók be a hatóság székhelyén. A pályázati felhívásokat elolvashatják a Médiatanács weboldalán, a Pályázatok menüpont alatt.

A Médiatanács szintén megvizsgálta a nyáron kiírt három budapesti regionális kereskedelmi rádiós frekvenciára beérkezett pályázatok alaki érvényességét.

Az NMHH szóvivői irodájának közlése szerint a 103.9 MHz-es frekvenciára kilenc pályázati ajánlat érkezett, amelyből kettő alakilag érvénytelen volt, a többi hét pályázónál alaki hiánypótlásra lesz szükség.

A 89.5 MHz-re négy pályázati ajánlat érkezett, mindegyiknél szükséges lesz a hiánypótlás. A 95.3 MHz-es frekvenciára hét pályázati ajánlat érkezett, ebből egy alakilag érvénytelen volt, a többi hatot alaki hiánypótlása utalták.

Miután a hiánypótló leveleket a hatóság kiküldte, a hiánypótlásra a kézbesítéstől számított 15 nap áll a pályázók rendelkezésére. A hatóság ezt követően megvizsgálja, hogy alaki szempontból teljessé vált-e pályázat és a médiatanács pályázati nyilvántartásba veheti-e a pályázót. Ezután kezdődik a pályázatok tartalmi vizsgálata.


(RADIOSITE.HU)