Dúl Géza lett a Mária Rádió új műsorigazgatója.

Dúl Géza plébános lett a Mária Rádió új műsorigazgatója a Mária Rádió Egyesület elnökségének döntése alapján. A kinevezéshez Erdő Péter bíboros és a Mária Rádió világcsaládjának elnöksége is hozzájárult – közölte a médium csütörtökön az MTI-vel.

Mint írták, Dúl Géza a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia cigánypasztorációs referense, a váci egyházmegye cigány kisebbségi lelkésze, aki több mint egy évtizede szorgalmazta a rádió elindulását. Évek óta elnökségi tagja az egyesületnek, heti rendszerességgel vezeti a Ceferino Ház című műsort, valamint a vasárnapi Napindítót.

Dúl Géza kinevezését Székely János püspök, a Mária Rádió védnöke és Szabó Tamás, a Mária Rádió elnöke hétfőn jelentette be. Székely János ez alkalomból hangsúlyozta, hogy Horváth István – aki csaknem két évig volt ezt megelőzően műsorigazgató a médiumnál – “egy nehéz időszakban bátran a rádió mellé állt, és átsegítette a nehézségeken”. A műsorigazgatói szolgálatot már akkor Dúl Géza kinevezéséig vállalta – tették hozzá.

A közlemény emlékeztet arra: Horváth István mintegy harminc plébánost vont be a rádió tevékenységébe, rendezte a rádió zenei állományát és átformálta műsorszerkezetét, valamint számos új műsort indított el. Utaltak arra, hogy “a rádió legnehezebb évében eredményes és sikeres szolgálatot látott el, s vezetése idején a Mária Rádió hét új frekvencián szólalhatott meg”.

(MTI)