A NeoFM a többi rádió támogatását kéri, a Class FM sajnálja, hogy idáig jutott konkurensük.  Földes Ádám, a NeoFM vezérigazgatója szerint a jelenlegi kutatás bizonytalanságokat rejt magában, melyek kockázatot jelentenek a piac számára. A vezérigazgató a többi rádió támogatását is kéri az ügyben – írja a mediainfo.hu.

Földes Ádám szerint már régóta időszerű lenne változtatni a Magyarországon az elmúlt két évben követett kutatási módszertanon, az “olykor komoly anomáliákat mutató” kutatási elven – olvasható a Neo szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. “A kutató cég hozzáértését nem kérdőjelezem meg, de az alapelv, amiben a rádiók korábban közösen egyeztek meg, sokszor olyan eredményeket produkál, amelyek egyáltalán nem a valós helyzetet mutatják” – fogalmazott a vezérigazgató.

Turi Árpád, a Neóval legközvetlenebbül konkuráló Class FM vezérigazgatója a mediainfo.hu kérdésére annyit kívánt nyilatkozni az ügyben, hogy nagyon meglepődött Földes Ádám és a NeoFM kezdeményezésén. Furcsállotta, hogy amíg a jelenlegi közönségmérés a Neo számára kedvező adatokat mutatott ki, addig nemhogy nem szorgalmaztak új módszertant, hanem kifejezetten agresszívan kommunikálták az eredményeket. “Nagyon sajnálom, hogy idáig jutottak” – fogalmazott Turi Árpád. 

(RADIOSITE.HU)