ImageA Danubius és a Sláger frekvenciájának további mûködtetésérõl szóló médiahatósági döntés után két héttel megszületett az elsõ rádiós hallgatottsági kutatás eredménye.

 

Noha a leköszönõ rádiók irányában megmutatkozó kimagasló médiafigyelem a két adó hallgatottságának jelentõs növekedését indukálhatta volna, a Szolnokon végzett legfrissebb mérések eredménye a helyi rádió vezetõ pozíciójának megõrzését mutatja. A közvéleménykutató nem sokkal az ORTT döntése után mérte a megyeszékhelyen fogható rádióadók hallgatottságát, köztük a helyi információk közlésében jelentõs szerepet felvállaló AKTÍV Rádióét. Az eredmények a 14 éve alapított és 7. éve piacvezetõ rádió kimagasló elsõbbségét hozták.


(nagyításhoz kattintson a képre)

A Helyi Rádiók Országos Egyesületének (HEROE) múlt héten újraválasztott elnöke, Radetzky András a közelmúltban, több sajtónyilatkozatában hangsúlyozta a helyi adók piaci szerepének várható erõsödését, amelyet a fent közölt adatok is alátámasztanak.

A helyi rádiók szerepérõl szóló napokban született országos kutatási eredmény („Igen! Helyi rádiós kutatás”- 2009) szerint a vidéki nagyvárosokban és kisebb településeken élõk harmada hallgatja napi rendszerességgel a helyi rádiókat. Ezzel a helyi médiumok közül a helyi rádiók a leggyakrabban fogyasztott médiumok. Radetzky András megfogalmazása szerint az emberek életének 15 éve szerves részét képezik a helyi rádiók, amelyek biztos pontot jelentenek a mindennapokban nemcsak a hallgatók, hanem megrendelõik számára is. Noha az elkövetkezõ idõszakban bizonytalanság várható a rádiós piacon, a helyi adókra akkor is számítani lehet – tette hozzá az HEROE elnöke.

(Radiosite.hu, forrás: AKTÍV Rádió)