A legkiválóbb márkák között a két közszolgálati rádió.  Az idei évben is összeállt az a független szakértő bizottság, amely döntött arról, hogy mely márkák viselhetik a Superbrands védjegyet.

A bírák figyelembe vették az adott brand tradícióját, piaci szereplését és fogyasztói elismertségét, a vállalat értékét és etikai megítélését, továbbá a közismertségét, tudatos innovációját és márkastratégiáját. A bizottság döntése alapján a közmédia két rádióadóját, a Petőfi Rádiót és a Kossuth Rádiót találták érdemesnek arra, hogy megkapja a Superbrands 2012 kitüntetést. Az elismerés pozitív visszaigazolás nemcsak az adókon dolgozó munkatársaknak, hanem hallgatói és üzleti partnerei részére is.

A Petőfi Rádió az elmúlt években több száz olyan hazai és külföldi előadót mutatott be a közönségnek, akiknek a zenéjét eddig a magyar hazai rádiós piacon egyáltalán nem vagy alig játszották. Külön hangsúlyt fektetve a fiatal hazai tehetségekre. Közszolgálati feladata a minőségi zenei kínálat, mely a poptól a világzenéig, a rocktól a lounge-on át az urban zenékig terjed, ezzel az adó továbbra is alternatívája tudott maradni a kereskedelmi rádiókban megszokott zenei kínálatnak. A Petőfi Rádió a műsorszolgáltatáson kívül nyilvános koncerteken mutatja be a legkedveltebb hazai koncertzenekarokat és előadókat, saját színpadaival pedig a nagyobb fesztiválokon is jelen van.

Márciustól új műsorok indultak: Talpra magyar – reggeli zenés ébresztő, Egész úton hazafelé – délutáni “hazakísérő” műsor, Ej, mi a COOL? – Minden, ami menő és “petőfis”, valamint a Vadonat – máshol még nem hallott, magyar előadók által alkotott újdonságok műsora. A Petőfi Rádió hallgatói a közösségi oldalakon is figyelemmel kísérik a csatorna történéseit. A Social Times felmérése szerint 85%-kal Magyarország legaktívabb Facebook-oldala lett.

A több mint fél évszázada működő Kossuth Rádió Magyarország leggazdagabb tartalmú rádiója. Kiegyensúlyozott, pontos hírek, információk, érdekes beszélgetések, igényes szórakoztatás hangjátékokkal, sporttal, kabaréval: az értelmes beszéd fóruma. Legfontosabb közszolgálati feladata a gyors, hiteles, pontos és pártatlan tájékoztatás, legyen szó közéletről, politikáról, kultúráról, diplomáciáról, sportról, vagy az élet bármely más területéről. Új, korszerű hangzásvilágban, percre kész aktualitásokkal várják a műsorvezetők színes és érdekes műsoraikkal a hallgatókat. Magyarország egyik leghallgatottabb rádióját naponta több mint másfél millió ember választja. A Kossuth Rádió szerkesztői minden alkalommal megfontolják a közönség észrevételeit. Ennek tükrében indultak új műsorok az adón: Aranyalap: vallomások és dokumentumok, egy sajátos időalagútban haladva, Időfutár: ifjúsági fantasy sorozat, Regényes történelem: regék, regények vizsgáznak hitelességből, tényszerűségből valamint az Alma és fája: kettősportrék apáról és fiáról, mesterről és tanítványáról. Mindennap jelentkezik a Vers Napról napra: Kortárs szerzők saját költeményeiket olvassák föl, előadóművészeink mondanak verseket és előkerülnek az archívum féltett kincsei is.

A Kossuth Rádió akkor és arról szól, ami épp most történik itthon és a nagyvilágban.

(forrás: MTVA)