A Sport FM Rádió Kft. műsora Budapesten és 40 km-es körzetében lesz elérhető. Sport tematikájú rádiót indít a háromszoros abszolút magyar ralibajnok, Benik Balázs és Rácz Félix üzletember, miután megnyerték a gödöllői 93.6 MHz-es kereskedelmi frekvenciára kiírt pályázatot. Mint ígérik, a rádió Budapesten és 40 km-es körzetében lesz elérhető.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsához egyedül a Sport FM Rádió Kft. nyújtott be érvényes és nyertes pályázatot, melyben egy kifejezetten sport tematikájú rádiócsatorna beindítását ígérték.

“Az egyik legfontosabb feladat egy profi szerkesztőség felállítása lesz szeptember végére. A költségvetést is most tervezzük” – közölte Rácz Félix.

“Magyarországon jelenleg csak digitálisan érhető el ilyen tartalom, de hiszünk benne, hogy – a kiemelkedően sikeres londoni olimpia után, a 2014-es szocsi téli olimpia és a labdarúgó világbajnokság előtt – van helye a piacon egy ilyen jellegű csatornának mind a közönség, mind az üzleti élet érdeklődését tekintve” – tette hozzá.

“Remek és pionír lehetőségnek tartom ennek a rádiónak a kiépítését. Bár a frekvencia gödöllői, a rádió Budapesten és 40 kilométeres körzetében hallható lesz” – mondta el Benik Balázs.

Sokat megélt frekvencia

A gödöllői 93.6 MHz-en legutóbb a Radio Face szólt, azt megelőzően pedig a RiseFM “mutációja”, a Rise Active. A Rise Active előtt a Gödöllőre koncentráló Rádióaktív, őket megelőzően pedig a szintén helyi tartalmakat kínáló Pelikán Rádió, a Calipso és a Másik FM szólt a pályázat frekvenciaterve szerint 100 wattal, és 70 méteres effektív antennamagassággal használható helyi frekvencián.

A fentiek mind a Contitrade Kft. jogosultsága alatt üzemeltek, azonban a cég szinte évente új tulajdonoshoz került, szakmai források szerint a frekvencia korlátozott fővárosi vétele, illetve az agglomerációs tematika irrentábilis volta miatt.

Megjegyzendő, hogy a nyíregyházi 98.9 MHz-en üzemel egy kisközösségi csatorna Sport Rádió néven, ám nincs tulajdonosi összefonódás a két rádió között.


(RADIOSITE.HU)