Elindult a Best Of Rock FM, egyszerre három frekvencián! 

Éjfélkor megszólalt a magát Magyarország egyetlen hiteles rockzenei adójaként definiáló Best Of Rock FM! A rádió tulajdonosa a 2003-ban megszűnt Pannon Rádió alapítója, Gidófalvy Attila.

Az új adó szlogenje “hozzád, neked szól!”, zenei kínálatában 50-50%-ban szerepelnek külföldi és magyar rockzenei előadók. Műsoraiban hírek, stúdióbeszélgetések, állandó hallgatói interakció (24 órás kívánságműsor) várhatóak, emellett “Talpra magyar!” címen futó reggeli műsoruk egyik alapeleme a közlekedési információk azonnali közlése lesz.

Best Of Rock FM sugárzási területe fórumozóink tapasztalatai alapján Székesfehérvártól Budapestig terjed, a fővárosban – az északi kerületek kivételével, a szlovák Radio Hey zavarása miatt – az Anna-hegyről sugárzott adás a 97.6 MHz-en hallható jól, a déli kerületekben pedig a százhalombattai 88.4 MHz-en fogható a rockrádió.

Az M7-es autópályán egészen Székesfehérvárig pedig a Zsámbékról sugárzott – szintén – 88.4 MHz-es hullámsávon szól a rádió. Azért érdekes a Best Of Rock FM műszaki megoldása, mert egy eddig Magyarországon még nem használt technikát – ún. szinkronsugárzást – alkalmaznak, mely lehetővé teszi, hogy két, szomszédos telephelyen azonos frekvenciát – a 88.4-et – használjon a médium. Ez frekvenciagazdálkodási szempontból takarékos megoldás, a rádió szempontjából pedig stabil minőséget jelent a két adó vételkörzetének határain, ugyanis a kétirányból sugárzott jelek “kiegészítik” egymást, s így kevesebb a vételi lyuk, például az M7-es autópályán.

A rádió emellett az M1-es, M0-s, M5-ös és M6-os autópályák bizonyos szakaszain is fogható.

A rádió alapítójával júliusban készített interjút a törökbálinti “Kerthelység” nevű lap, ezt itt olvashatják el.

(RADIOSITE.HU)