nmhhujA szombathelyi 88.4 MHz-re a Mária Rádió esélyes. 

Közösségi és kisközösségi rádiókat bírságolt, és egy győri, illetve egy szombathelyi pályázati eljárásban lépett előrébb a médiahatóság.

A Rádió Szentendre egyik novemberi, ellenőrzött adáshetében kevesebb helyi mindennapi és közéleti, közszolgálati és napi hírt, illetve a helyi lakótelepi közösség célcsoportjának szóló műsorszámot tett közzé, mint amit a szerződésében vállalt, illetve amit a médiatörvény a közszolgálati műsorszámokra meghatároz, ezért 20 ezer forintos bírságot kapott.

A debreceni FM90 Campus Rádiót – visszaeső jogsértőként – 80 ezer forintos bírsággal sújtotta a Médiatanács, mert a hatósági vizsgálat alá vont, novemberi adáshetében kevesebb szöveges, magyar zenei és közszolgálati, helyi közéleti és mindennapi hírekkel foglalkozó műsort, ugyanakkor több ismétlést adott közre a szerződésében vállaltakhoz, illetve a közszolgálati műsorszámokra vonatkozó törvényi előírásokhoz képest.

A Médiatanács a Szombathely 88,4 MHz helyi frekvenciára vonatkozó pályázati eljárásban az alaki vizsgálat eredményeképpen pályázati nyilvántartásba vette a Mária Rádió Frekvencia Kft. pályázót, a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség pályázatát (jelenleg Credo néven üzemeltetnek kisközösségi rádiót a városban, a 98.8 MHz-en – a szerk.) ugyanakkor alaki érvénytelenség miatt elutasította.

A testület a Győr 103,1 MHz helyi rádiós frekvenciára vonatkozó pályázati eljárásban a Lajta Rádió Kft.-től (Rádió 1 – a szerk.) felvilágosítást kér a benyújtott ajánlat műsortervéről.

(RADIOSITE.HU)