Pénteken kezdődik a Petőfi Rádió DJ versenye. Pénteken kezdődik a Petőfi Rádió DJ versenye. A versenyzők egy héten keresztül minden nap 12 órától óránként váltják egymást a Thália Látványstúdió üvegfala mögött egészen éjfélig, ahol élőben mutatják meg, hogy nekik milyen a nagyon zene.

A válogatóra több mint 400 profi és amatőr lemezlovas jelentkezett az ország egész területéről, a legkülönbözőbb korosztályból. A 18. életévüket betöltött fiúk és lányok maximum egy darab, mindenféle műfaji megkötés nélkül összeállított egyórás mix-el mutatkoznak be.

A három fordulós verseny minden produkcióját az MR2-Petőfi Rádió rögzíti. A felvett mixekből egy szakmai zsűri választja ki azokat a mixeket/DJ-ket, amelyek továbbjutnak a verseny 2. fordulójába. Ezek az összeállítások bemutatásra kerülnek a MR2-Petőfi Rádió programjában, ahol a második forduló során a hallgatók szavazatai alapján kialakul a legjobb 10 DJ névsora. Az utolsó fordulóban a szakmai zsűri választja ki a tíz közül azt a DJ-t, akiből igazi Petőfi DJ lesz. 

Lesz külön frekvencia is

A teljes előselejtező a Petőfi DJ névre keresztelt adón élőben a Thália Látványstúdió FM 97.0 frekvenciáján, a belvárosban hallgatható, kb. 1-1,5 km-es körzetben. 

(MTI-OS)