Katasztrofális anyagi helyzetben a Klubrádió, viszont videoközvetítés van.

2010 „minden képzeletet felülmúlóan katasztrofálisan” alakult a rádió bevételeiben, a hallgatók segítségét várják – írja a Népszabadság.

Egyszeri akciónak indult, végül azonban a Klubrádió működésének egyik alapja lehet a hallgatók anyagi hozzájárulása. Arató András, a rádió elnöke a lapnak elmondta, a rádió pénzügyi gondjaik akkoriban kezdődtek, amikor 2009 végéig, a médiatörvény szerinti határidőig nem hirdette meg az ORTT öt budapesti kereskedelmi rádió – köztük a Klubrádió – lejáró frekvenciáit.

Arató szerint a 2010-es választások eredménye sem segített a balliberális értékeket valló adónak. „A politika által közvetlenül befolyásolt reklámpiaci szereplők diktátum alapján viselkednek. Korábban nagyjából kiegyensúlyozottan költötték a pénzt jobboldalinak és baloldalinak stigmatizált médiumokban, most szinte kizárólag kormánypárti médiumokban költik” – mondta.

A rádió ezért fordult a hallgatóihoz: eddig úgy nyolcezren fogadtak örökbe műsorperceket, vannak, akik rendszeresen utalnak kisebb-nagyobb összegeket. Hét hónap alatt 120 millió forint gyűlt össze.

Élő kamerakép a stúdióból

A rádió honlapján már látható is az élő adás, így a stúdióban elhelyezett többé-kevésbé intelligens webkamera segítségével a rádióhallgatók nézőkké válhatnak.

A nézők így igazi csemegéhez juthatnak: megismerkedhetnek az ismert hangokhoz tartozó arcokkal is. A U-stream szolgáltatás elérhető a www.klubradio.hu oldalon a “Nézze élőben-videoközvetítés a Klubrádióból” gombon keresztül.

(forrás: Népszabadság, RADIOSITE.HU)