Műszaki fejlesztési- és frekvenciapályázatok zárultak le. 

Tizenhárom millió forinttal támogatta a közösségi médiumok műszaki fejlesztéseit a Médiatanács – közölte a szervezet szóvivői irodája csütörtökön az MTI-vel. Újra lesz rádió Kaposváron és a Tisza-tónál, valamint újabb frekvencián lesz majd hallható a Katolikus Rádió.

A gyomaendrődi Rádió Sun, a kisteleki városi televízió, a miskolci Irány TV, valamint a budapesti City Tv kapott összesen 13 millió forint pályázati támogatást. A forrást a Magyar Média Mecenatúra program műszaki fejlesztési pályázatának ötödik fordulója biztosítja – olvasható a közleményben.

A szóvivői iroda tudatta: a 2012-es pályázati keret 100 millió forint volt, több jelentkezést idén már nem fogadnak be. A pályázók a rádiók és tévék stúdiótechnikai hátterének kialakítására, valamint a folyamatos és minőségi működés biztosítására használhatják az elnyert összegeket.

Rádiós frekvenciapályázatok

Kaposvári, tiszafüredi és kiskőrösi helyi frekvenciák hasznosítására kiírt pályázatokon hirdetett nyertest a Médiatanács. A testület megkezdte a hatósági szerződés megkötésére irányuló eljárását a Szlovén Rádióval a Szentgotthárd-Felsőszölnök vételkörzetben – olvasható a közleményben.

A Kaposvár 91.2 MHz-en a Zselic Rádió, a Tiszafüred 88.7 MHz-en a Morotva FM – a Tisza-tó Rádiója kezdheti meg a sugárzást, amelyek az utóbbi időszakban kihasználatlanok voltak. A Kiskőrös 91.7 MHz-en eddig a Mária Rádió üzemelt, a pályáztatás eredményeképpen azonban a Katolikus Rádió veszi át a frekvencia hasznosítását.

A Szlovén Rádió eddig is működött Szentgotthárdon a pályáztatott 106.6 MHz-en, illetve a felsőszölnöki 97.7 MHz-en.

(MTI)