ImageCsökkent az ORTT Panaszbizottságához intézett beadványok száma az elõzõ negyedévben. Még mindig a közszoláglati médiára panaszkodnak a legtöbbet az emberek, a Magyar Televízió mellé felzárkózott a Magyar Rádió is – adta hírül az MTI.

 

 

Az év második negyedében is csökkent az ORTT Panaszbizottságához intézett beadványok száma: április elejétõl a múlt hónap végéig 25 esetben fordultak a testülethez – mondta el csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Turgyán Tamás leköszönõ soros elnök.

„Keveselltük a panaszt az elmúlt negyedévben” – mondta, felvetve, vajon „a sajtó törvénytûrõ képessége javult”, kevesen akartak panaszt tenni, vagy egyszerûen „nyár van”, és az emberek inkább a strandon vannak, nem tévéznek, rádióznak.

A testület e negyedévben tárgyalt egyik legismertebb ügye, a Magyar Rádió március 15-i – elsõ körben elmarasztalt, második menetben felmentett – Orbán-interjújával kapcsolatban Turgyán Tamás azt mondta: a panaszbizottság egyes eljáró tanácsai „meglehetõsen szuverén testületek, ebbe beleszólni nem igazán tudunk”.

A második negyedévben érkezett panaszok közül a Magyar Rádióra és a Magyar Televízióra 6-6 jutott, a TV2 valamely mûsorát 3, az RTL Klubét 2, az Echo TV-ét és a Klubrádióét 1-1 alkalommal panaszolták be, míg hat esetben helyi mûsorszolgáltató ellen éltek kifogással.

Az esetek háromötödében nézõ vagy hallgató fordult a panaszbizottsághoz, hat alkalommal civil szervezet, egyszer pedig valamely politikai erõ kereste itt igazát; három beadvány származik „egyéb” forrásból.

(forrás: MTI)