Budapest mellett a jövőben szinte a teljes Észak-Dunántúlon elérhetővé válik a rádió.

Budapest mellett a jövőben Székesfehérváron, Győrött, a Balaton teljes területén és Zalaegerszegen is hallható lesz a Lánchíd Rádió.

A rádió főszerkesztője, Gajdics Ottó a Magyar Nemzetnek adott interjújában elmondta: “átalakulás zajlik a teljes magyar médiapiacon, a Lánchíd Rádiónak is át kell gondolnia a hogyan tovább kérdését. Egyrészt feladat elé állít bennünket az, hogy mind a közszolgálati, mind a kereskedelmi médiumok háza táján nagy változások történnek vagy fognak történni; másrészt az is új kihívásokat jelent, hogy hamarosan már nemcsak Budapesten, hanem jóformán a teljes Észak-Dunántúlon foghatók leszünk”.

A Budapesten 2007. március 15-én indult médiumnak helyi műsorokat is sugároznia kell: “önmagában már az változtatnivalót kíván, hogy a fővároson kívül is hallhatók leszünk. Az ott élő emberekhez közelibb témákat kell feldolgoznunk, az országos eseményeket pedig nem csak budapesti példákon keresztül kell bemutatnunk. Ráadásul nem csupán a már elnyert frekvenciákkal lefedett területtel kell számolnunk, hiszen a terveink között az szerepel, hogy sok év szívós munkájával országos csatornává váljunk” – mondta a főszerkesztő a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

A főszerkesztő elmondása szerint a rádió minden frekvencián a Budapesten már megszokott, “nemzetinek, konzervatívnak, kereszténynek nevezett” értékrendet fogja közvetíteni.

A kormánypárt-közeli Lánchíd Rádió az alábbi frekvenciákon lesz elérhető a jövőben:

– Budapest FM 100.3
– Balaton FM 96.2 és FM 93.4 
– Zalaegerszeg FM 88.3
– Székesfehérvár FM 106.6
– Győr FM 88.1

A műszaki-beállítottságú olvasóinknak érdekes információ lehet, hogy pár hete a budapesti Lánchíd Rádió átállt mono üzemmódra, így a belvárosból sugárzott adás vételkörzetének határán jobb vételi minőségben szól a műsor.

(RADIOSITE.HU)