A 92.1-re kiírt tender eredménytelen, a Tilost elkaszálták és Gazdasági Rádió sem nyugodhat meg. 

Alaki érvénytelenség miatt kizárták az 5 közösségi budapesti frekvencia pályáztatási eljárásából a Tilos Rádiót és eredménytelen lett a Klasszik Rádió frekvenciájára kiírt pályázat is. A Gazdasági Rádió sem sugározhat tovább az általuk eddig használt frekvencián. 
A Klasszik Rádió tulajdonosa, az Aeriel Műsorszolgáltató Kft. kizárásának pontos okait nem tudjuk, de a cég fellebbezett a döntés ellen. A 92.1-re kiírt tenderen a másik indulót, a Pannon-Work Logisztikai Kft.-t nyilvántartásba vették, az ő pályázatuk azonban tartalmilag lett érvénytelenA Klasszik csak az általa jelenleg is használt sávért indult, így hacsak nem érnek el jogi úton valamit a Médiatanács döntésének bírósági felülvizsgálatával, elbukták a tendert – ugyanakkor a pályázat újra kiírható lesz. (Frissítés: Tovább szól a Klasszik Rádió).
A Tilos Rádió kizárásának hátterében az állhat az adó közleménye szerint, hogy nem szkennelték be a pályázat üres oldalait, valamint a Médiatanács nem fogadta el a rádiót üzemeltető Tilos Kulturális Alapítvány banki igazolását, pontosabban nem látta biztosítottnak az 1991 óta, tehát 23 éve stabilan működő non-profit rádió első három havi működését az új – ingyenes – jogosultság megkezdésétől számítva.

A 90.3 MHz-es frekvenciára egyébként a Tilos mellett a Gazdasági Rádió pályázott még, a Tilos azonban – a Klasszikhoz hasonlóan – csak a saját frekvenciáját szerette volna újranyerni, így másik jogosultságra nem tett ajánlatot. A Médiatanács ettől függetlenül ideiglenes szerződést kötött velük, 2015. január 5.-éig tehát biztosan szólhat a civilek által működtetett rádió. Az okokról bővebben a Tilos Rádió weboldalán olvashatnak.

A Budapest 105.9 MHz – az eddig a Gazdasági Rádió által használt frekvencia – hasznosítására kiírt pályázat sikeres lezárásának eredményeként a Hang-adás Kft. indíthat közösségi rádiós médiaszolgáltatást, amely a pályázat győztese lett, megelőzve a korábban a frekvenciát használó vállalkozást. A Médiatanács a döntés alapján megindítja a szerződéskötési eljárást a rádióval.


A Gazdasági Rádió a 90.3-on és a 105.9-en kívül a Mária Rádió által használt 94.2 MHz-re is benyújtott egy pályázatot, erről a tenderről azonban jelenleg nem rendelkezünk információkkal. A csatorna utóbbi esetben a Mária Rádióval és a Crossborder Film Kft.-vel versenyez. (Frissítés: perre megy a Gazdasági Rádió).
A fentiekkel egyidőben kiírt, de azoknál jóval kisebb vételkörzetű, szintén budapesti és szintén közösségi 96.8 MHz-es frekvenciára nem érkezett érvényes pályázat, így ezt ismét pályáztatja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa.

(RADIOSITE.HU)