Az ATV értesülései szerint 200 millióért eladó az Autórádió Kft.  A 95.3 MHz-es budapesti körzeti rádiós frekvenciára kiírt pályázaton nyertes Autórádió Kft. állítólag 200 millió forintot kérne a sugárzási engedélyért. Az ATV úgy értesült, hogy a Roxy Rádió korábbi tulajdonosaihoz kötődő cég a Rádió 1, a Rise FM és a Radio Face mellett a Klubrádiót is megkereste, de az adót nem érdekli az ajánlat.

Az ATV szerint a nyertes cég 200 millió forintot kérne a frekvenciáért. A Klubrádió egyik, neve elhallgatását kérő munkatársa megerősítette, hogy az Autórádió megkereste őket is az ajánlattal. Piaci pletykák szerint az Autórádió Kft. mögött a médiahatóság felé több több, mint 90 millió forintos adósságot felhalmozó Roxy Rádió áll, sőt állítólag az eddig még nyilvánosságra nem hozott pályázatban az adó lehetséges nevei között megemlítik a Roxy-t is.
Ahogy azt korábban is írtuk, arra, hogy a Roxy Rádió tulajdonosai állnak az Autórádió Kft. mögött annyi utal, hogy a nyertes pályázó többségi tulajdonosa és egyben egyik ügyvezető igazgatója, Tamás Hajnalka a néhai 96.4 Roxy Rádió ukrán tulajdonosának a közeli munkatársa, valamint az Autórádió Kft. korábbi többségi tulajdonosa, az Alagút Média Kft. lajstromoztatta többek között a Roxy Rádió nevet is a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál.

Az ATV elérte Tamás Hajnalkát is, aki sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a sajtóértesüléseket: „Egyelőre nem nyilatkoznék semmilyen kérdésben […], mivel most a Klubrádió fellebbezése tart” – mondta az ügyvezető igazgató. Hozzátette: „Majd a jövőben természetesen mindenre választ fogok adni és úgyis kiderül minden, amire a nagyközönség kíváncsi.”

Az értesülésre a Klubrádió is reagált: “Érdeklődéssel olvastuk az atv.hu cikkét a Klubrádióról, és a Klubrádió részéről határozottan állíthatjuk, hogy nem jött létre semmilyen megállapodás a Klubrádió és az Autórádió között. Ennek több oka van: Egyrészt nincs kétszáz millió forintja a Klubrádiónak a vásárlásra, másrészt értelmetlen lenne 200 milliót költeni egy olyan frekvenciára, amelyet irreális feltételekkel nyert el az Autórádió. Az Autórádió bevállalt évi 75 millió forint + ÁFA műsorszolgáltatási díjat, ami a mai piaci viszonyok között kitermelhetetlen. Harmadrészt az Autórádió által elnyert frekvencia pályázat olyan műsorprogramot kínál, ami a Klubrádió számára lényegében teljesen értéktelen. Még sokan nem értik, hogy a hallgatók nem a frekvenciát hallgatják, hanem a műsort, de a Klubrádió továbbra is ehhez a értékrendhez tartja magát. Emellett a Klubrádió nem adta fel a reményt, hogy a Fővárosi Ítélőtábla megváltoztatja, vagy megsemmisíti a Médiatanács által a pályázat elbírálása során meghozott, többszörösen jogszabálysértő döntést.”

(forrás: ATV)