Növekedett idén a közmédia zenei rádiójának hallgatottsága.  Folyamatosan nő a közmédia popzenei rádiójának hallgatottsága. A fiatal fővárosi értelmiségiek kedvelik legjobban a Petőfi Rádió markáns, egyedi zenei kínálatát, amely az országos elérésű, alapvetően zenéket sugárzó csatornáktól jól beazonosíthatóan és felismerhetően eltér – derül ki az Ariosz Kft és a TNS Hoffman által 2012-ben végzett kutatásból.

A Petőfi Rádió hűséges hallgatói nagyon szeretik a műsor laza, fiatalos és könnyed, de mégsem tolakodó hangvételét, a műsorvezetők megbízható szakmai tudáshátterét, a bevállalós zenei szerkesztést, amely egyértelműen támogatja a magyar zenék és fiatal magyar tehetségek felkutatását. Az Ipsos-Gfk rádióhallgatottsági mérése megerősítette, hogy ebben az évben a Petőfi Rádió hallgatottsága folyamatosan növekedik. A januártól szeptemberig rögzített adatok azt mutatták ki, hogy a közszolgálati zenei csatornát napi szinten kb. félmillió ember hallgatja. Az ez év tavaszán végzett MTVA-Ariosz Rádiós alapozó kutatás eredményei alátámasztják ezt a mérést, sőt kiemelik, hogy az ennél kicsit ritkábban, de rendszeresen Petőfi Rádiót hallgatók tábora ennek kb. a duplája, azaz naponta 1 millió fő.

Ahogy azt az idén januárban indult Budapesti Rádiós Közönségmérés (TNS Hoffmann) adatai is bizonyítják, a Petőfi Rádió a fiatal budapesti, illetve általában a városi célcsoportokban rendszeresen a hallgatottsági verseny harmadik helyén áll, mindemellett például a budapesti diákok körében a második legkedveltebb csatorna a Class FM után. A fiatalok szívesen hallgatják a Talpra Magyar! – című reggeli műsort a „népfelkelés vezérével”, Buda Marcival, de a legtöbb hallgatót a kora délutáni Petőfi összes érdekli, és az Egész úton – hazafelé a Petőfi Rádióval, amely egyenesen piacvezető a saját szegmensében. A diákok körében a Horváth Gergely által vezetett Kulturfitnesz összeállítás és az Akusztik koncertek is nagyon népszerűek, ezt a tényt a VOLTfolio eredményei is bizonyították idén nyáron.
A közszolgálati zenei adó újdonságok iránti nyitottsága, az elkötelezettsége és a „hátrányban lévők” felkarolásában játszott szerepe nagyon pozitív és nagyon egyedi képet alakít ki a hallgatókban. Ennek friss példája két újonnan indult késő esti műsor: szerdánként a Szenvedély – Mindennapi függőségeink címmel az internet-, mobil-, játék-, gyógyszer-, alkohol-, drog-, kávé-, munka-, sport esetleg egészségmánia-függőkről és függőknek szól, péntekenként pedig a dalok, a zenekarok, a produkciók születése, azaz a nagyon zenék mögé pillant be a Nagyon zenész.

(RADIOSITE.HU)