ImageA leépítés költségeit 2,2 milliárd forintos hitelbõl fedezi a közrádió
 
A Népszava értesülései szerint az értesített munkatársak egy része immár hatvan napja hiába vár a felmondólevelére a Magyar Rádiónál.
 
 

Such György elmondta: a felmondásról szóló értesítés után harminc nappal megkezdték a felmondások kézbesítését, a mintegy 120 munkatársból kb. kéttucatnyian vannak azok, akik megbetegedtek, szabadságon vannak vagy egyszerûen nem vették át a dokumentumot. Such közölte, a törvény szerint, az utolsó munkában töltött napon utalják a járandóságokat.

Az Üzemi Tanáccsal (ÜT) való megállapodás alapján a legtöbb munkatársat igyekeztek a lehetõ leghosszabb idõre felmenteni a munkavégzés alól. Szervezési szempontok miatt az elbocsátott rádiósok két csoportban távozt(n)ak az intézménybõl: az elsõ körbe esõk augusztus 3-ával, a második körbe esõk szeptember 28-ával. Külön elbírálás alá esik az, aki közös megegyezéssel megy el, vagy nyugdíjazását kérte.

Kis Erzsébet, az Üt elnöke szerint egyelõre nem érkezett panasz az eljárásra. Az ÜT-vel kötött megállapodás értelmében összesen 192 rádióst érintõ csoportos létszámleépítés az év végéig zárul le, még háromszor tizennyolc munkatárstól kell megválni. Such közölte, hogy az újabb körrõl még nem született döntés. A remények szerint 600-700 millió forintos megtakarítást eredményezõ leépítés költségeit 2,2 milliárd forintos hitelbõl fedezi a közszolgálati médium.

A nyilvánosság elõtt nagy port kavart leépítésekrõl augusztus 27-én kapnak tájékoztatást az MR Közalapítvány kuratóriumának tagjai. A rendkívüli ülés összehívását a közelmúltban kezdeményezte a kuratórium egyik civil delegáltja.

 
(forrás: Népszava)