A honvédelmi tárca elismerését vehette át a közszolgálati csatorna. 

A honvédelmi tárca elismerését vehette át a Dankó Rádió január 26-án, hétfőn a magyar katonazenei kultúra népszerűsítése és terjesztése terén végzett kiemelkedő tevékenységéért.
A Dankó Rádió 2012. december 22-én kezdte sugározni adását, elsősorban a magyar nótákra, operettekre és a magyar népzenére építve műsorstruktúráját. A szerkesztők a közszolgálatiság kritériumait szem előtt tartva a legszélesebb közönséget igyekeztek megszólítani. Ennek szellemében jött létre az a kiváló munkakapcsolat a Honvédelmi Minisztérium és a rádió között, amelynek sikerét és eredményességét a tárca most elismerő oklevéllel díjazta. 

Az eseménynek január 26-án a Thália Színház stúdiószínpada adott otthont, a Dankó Rádió népszerű Dankó Klub című gálaműsorában. A dokumentumot Kun Szabó István vezérőrnagy, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára adta át. Rövid beszédében megköszönte a csatornának, hogy saját eszközeivel, a katonazene és a katonazenekarok népszerűsítésével járul hozzá a honvédség társadalmi elfogadottságának növeléséhez. 

Az elismerést a rádió részéről Görög Athéna vette át. Köszönőbeszédében hangsúlyozta: kettős megtiszteltetés ez a szerkesztőségnek és a művészeknek. Egyfelől ez az első hivatalos, magas szintű elismerés, amit a rádió kapott, másfelől ezzel igazolva látják műsorpolitikájuk koncepcióját is. 
Az ünnepi pillanatok után a szórakoztatásé volt a főszerep. A zsúfolásig telt nézőtér előtt Hatvani Kiss Gyöngyi és Kalina Enikő lépett fel, a zenét Lakatos Miklós és zenekara szolgáltatta. 
(forrás: honvedelem.hu, fényképek: Tóth László)