Ma éjfélkor elhallgat a Juventus Rádió Miskolcon, Kazincbarcikán és Ózdon. 

Elhallgat a Juventus Rádió Borsod megyében, a miskolci, kazincbarcikai és ózdi frekvenciáin. A megszűnés oka a műsorszolgáltatási engedély lejárta.

Az idén lejárt három Borsod megyei frekvenciára (Miskolc – 96.3 MHz, Kazincbarcika – 95.9 MHz, Ózd – 99.5 MHz) nem kért tovább két hónapos ideiglenes jogosultság-hosszabbítási kérelmet és nem adott be új pályázatot a megyei Juventus-hálózatot üzemeltető (a budapesti, balatoni “anyarádióval” egy tulajdonban lévő) Hangforrás Kft., ezért a – már előzőleg többször meghosszabbított – lejárt jogosultságok megszűnnek ma éjfélkor.

A rádió műsorvezetői és hírszerkesztői délután elköszöntek a hallgatóktól. Mivel a frekvenciák újrapályáztatása még nem zárult le, ezért egy ideig csak fehérzaj lesz hallható az említett sávokon. A Juventus újraindulása ebben a régióban nem várható, hiszen újra sem pályáztak az évek óta használt borsodi frekvenciáikra.

A Juventus Rádió hálózata évről-évre kisebb lesz, mára csak a budapesti és balatoni jogosultságaikon, illetve a kapuvári franchise-partner hullámhosszán szól a legrégebbi, jelenleg ír tulajdonban lévő magyarországi rádiós márka. Érdemes megjegyezni, hogy kapuvári kivételével már mindhárom jogosultság lejárt és ideiglenesen meghosszabbított státuszban van.

A háromfrekvenciás Borsod megyei hálózaton korábban a Rádió Gaga, illetve még ezelőtt a miskolci 96.3-on a City Rádió adása szólt.


(RADIOSITE.HU)