ImageÁprilisban két helyi adó, a gyulai Rádió 47 és a Juventus Rádió hódmezõvásárhelyi adása is befejezte sugárzását a dél-alföldi régióban. Elõbbi a 96 MHz-en, utóbbi a 90.8 MHz-en mûködött a két város néhány kilométeres körzetében, mindkettõ a békéscsabai Programmédia Kft. üzemeltetése alatt állt.

 

A Rádió 47 korábban 3 frekvencián sugárzott, Gyula mellett Orosházán és Mezõkovácsházán is, szinte teljesen lefedve ezzel Békés megye déli területeit. 2007-ben a Juventus Rádió terjeszkedésével a két Rádió 47-es frekvencia a Juventushoz került és azóta is a békéscsabai hálózathoz tartozik (régiós szinten szintén a Programmédia Kft. üzemelti az adókat és készíti a helyi mûsorokat).

A 90.8-on elõször a szóban forgó cég helyi rádiója indult 2006-ban, Rádió VIP névvel. Ez is sikertelen próbálkozásnak bizonyult, ezért 2007-ben ezt is felváltotta a Juventus Rádió hálózatos mûsora, ami a hetekben meg is szûnt. Az adás Szeged egyes részein is kielégítõ minõségben volt elérhetõ.

Mindkét rádió pénzügyi gondok miatt hagyta abba az adást, nem volt kifizetõdõ egyik üzemeltetése sem. A frekvenciákat az ORTT-korlátozás miatt idén már biztosan nem pályáztatják újra.

(radiosite.hu összeállítás – Szabi)