A Szerencsejáték Zrt. a Kossuth Rádió helyett a Class FM-en közli a számsorsjátékok eredményét. 

A Szerencsejáték Zrt. egyik stratégiai célkitűzése a fiatal felnőttek elérése, a cégnek törvényi kötelezettsége a rádiós eredményközlés, s a hallgatottság alapján az eredmények Class FM-en történő közlése ennek a célnak a megvalósítását segíti – tudatta Tulik Ágnes, a cég szóvivője az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.
Az Index csütörtökön közölte, hogy “a Szerencsejáték Zrt. lecserélte a Kossuth Rádiót, az év elejétől nem a Kossuth Rádión, hanem a Class FM-en mondják be a lottószámokat. A rádióval kötött szerződés értéke 51,9 millió forint.”
A Szerencsejáték Zrt. közleménye szerint az Ipsos 2012. novemberi auditált adatai szerint a Class FM hallgatottsága a 18 év feletti  célcsoport körében 23,6 százalék, ezzel szemben az MR1-Kossuth Rádióé 18,8 százalék. A Class FM átlagos napi elérése a 18 év feletti budapesti lakosság körében 20 százalék, míg a Kossuth Rádió esetében 18 százalék, ebből a Class FM hallgatottsága a budapesti 18-29 éves korosztálynál 30 százalékot ér el, míg a Kossuth Rádióé 1 százalék (szintén az Ipsos 2012. novemberi auditált adatai szerint).
A cég közlése alapján a hallgatottsági információk birtokában döntött a társaság úgy, hogy a fiatal felnőttek elérése érdekében a Class FM választása a hatékonyabb megoldás.
A közlemény szerint az MR-1 Kossuth Rádióval 2012-ben kötött szerződés értéke bruttó 50 millió 325 ezer 280 forint volt, a Class FM-mel kötött, eredményközlésre vonatkozó szerződés bruttó 51 millió 930 ezer 461 forintról szól.
A közlemény kitér arra: az eredményközléseket – az adott rádió szerkesztési elveinek megfelelően – eltérő időpontban sugározzák, az érintett játék sorsolásához, illetve a fogadások eseményeihez kapcsolva. A közlemény kiemeli, hogy az eredmények közlésére egy médium sem kap kizárólagos jogot, a hivatalos információk alapján bármely médium közölheti a nyerőszámokat.
Az MTI a Szerencsejáték Zrt.-től megtudta: az eredményközlés változása, a Class FM-re átkerülése a skandináv lottóra, a hatos lottóra és a Luxorra is vonatkozik az ötös lottó mellett.
(MTI)